Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з яблуком та морквою

Доданий до салатів майонез дуже часто затіняє головні інгредієнти. Тому деякі господині вдаються до використання пікантних заправок, які навпаки підкреслюють смак основних компонентів страв. Приготувавши яскравий салат із яблуком та морквою без майонезу, ви зрозумієте, наскільки це шикарна закуска.

Соняшникову олію вам також не доведеться використовувати. Підіть цікавішим шляхом і зробіть заправку на основі сметани. Додавши до неї гірчицю та цукор, ви приготуєте шалено пікантну суміш, яка вдихне у звичний салат зі свіжих плодів нове життя.

Якщо для цієї закуски ви використовуватимете домашні фрукти та овочі, в їх якості вам не доведеться сумніватися. Адже не буде переживань щодо того, що плоди вирощені з використанням різноманітних хімікатів. Свіжа морква наситить ваш організм вітаміном А, який допомагає покращити зір. А розчинна клітковина в яблуках сприятиме зниженню рівня поганого холестерину в крові та зміцненню судин.

Складові
Яблуко 3 шт., Морква 1 шт., Сметана 60 г, Гірчиця 0,5 ч. л., Цукор, Сіль за смаком.

Приготування
1. Очищаємо моркву від шкірки, використовуючи ніж чи овочечистку. Ретельно її промиваємо під проточною водою та обсушуємо. Натираємо моркву на тертці з великими отворами. Викладаємо її у велику миску.

2. Очищаємо яблуко від шкірки. Натираємо яблуко, як і моркву, на середній тертці. Викладаємо його до вже подрібненого овоча в глибокий салатник. У невеликій ємності готуємо заправку. Поєднуємо сметану будь-якої жирності з гірчицею. Всипаємо цукор та сіль за смаком. Добре перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.

3. Після повного розчинення кристаликів цукру додаємо готову пікантну заправку до моркви з яблуком. Акуратно все перемішуємо. Відмінна закуска готова до подачі.

До речі, щоб салат виглядав ще красивішим, можете натерти яскраво-оранжевий плід на тертці для моркви по-корейськи. Тоненькі брусочки овоча виграшно виглядатимуть у готовому блюді. Що ж до подачі, то ми рекомендуємо подавати закуску до столу без зволікання. Адже яблучний сік може швидко стекти, через що салат втратить свій первозданний вигляд.

Олена

Recent Posts

Поліція затримала банду, яка переправляла за кордон чоловіків-жителів Дніпропетровщини

Оперативники міграційної поліції Київщини затримали угруповання, до складу якого входили і мешканці Дніпропетровщини, які допомагали…

39 хв. ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок розповів мер Андрій Білоусов. "Цієї ночі на території міста…

58 хв. ago

На Дніпропетровщині вилучили з торгівлі підакцизний товар на півмільйона гривень

Поліцейські м. Кривий Ріг вилучили з незаконного обігу підакцизні товари півмільйона гривень. Майже 700 одиниць…

1 годину ago

У Дніпрі зіштовхнулись Peugeot та Chevrolet: відео

У четвер, 16 травня, на Січеславській Набережній зіштовхнулись Chevrolet та Peugeot. В результаті утворився затор.…

2 години ago

У Дніпрі пограбували чоловіка

У Дніпрі патрульні затримали грабіжника. Удень 14 травня в поліцію надійшла інформація про грабіж у…

3 години ago

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

15 години ago