Рецепт дня: Курячий суп з галушками

Жоден італійський суп з ньоккі не може зрівнятися з ароматною першою стравою, приготовленою за рецептом із Закарпаття. А причина цього досить проста. Закарпатський курячий суп із галушками має такий фантастичний смак, що конкурувати з ним — згубна витівка.

Секрет успіху такої страви. Слід зазначити, що готується суп не з простими галушками. Вони начиняються ароматною часниковою сумішшю, від одного запаху якої слина починає виділятися просто миттєво.

Щоб прискорити процес варіння такої страви, радимо зробити бульйон заздалегідь. Відваріть для цього куплені курячі гомілки або свійську птицю. У вас має вийти 3 л наваристого бульйону, який послужить основою такого апетитного супчику.

Складові
Куряча гомілка 4 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Картопля 5 шт., Пшеничне борошно 120 г, Яйце 2 шт., Часник 3 зуб., Сушена петрушка за смаком, Сіль за смаком, Соняшникова олія 80 мл, Вершкове масло 50 г, Чорний перець (горошком) за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Лавровий лист 2 шт., Кріп 1 пуч.

Приготування
1. Поміщаємо в каструлю курячі ніжки. Заливаємо їх 3 л чистої води. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Додаємо сіль, горошинки чорного перцю та лаврове листя. Зменшуємо вогонь до мінімального.

2. Варимо м’ясо протягом 1 години. Потім витягаємо з бульйону лаврові листочки. Дістаємо курячі ніжки. Розділяємо м’ясо на невеликі шматки. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її середніми кубиками. Додаємо в каструлю з курячим бульйоном картоплю. Варимо її протягом 10-15 хвилин.

3. Робимо засмажку. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Нарізаємо невеликим кубиком очищену цибулю.
4. Розігріваємо сковороду із соняшниковою олією (50 мл) та вершковим маслом. Обсмажуємо на ній моркву та цибулю до напівпрозорості останнього. Додаємо 1 дрібку солі та перцю.
5. Робимо галушки. У глибоку миску вбиваємо яйця. Додаємо 0,3 ч. л. солі, 1 ст. л. води і таку ж кількість олії. Добре збиваємо все за допомогою виделки.

6. Всипаємо в яєчну суміш пшеничне борошно. Замішуємо однорідне тісто. Обгортаємо його харчовою плівкою. Залишаємо за кімнатної температури на 15 хвилин і приступаємо до приготування начинки для галушок.

7. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Викладаємо часник у глибоку миску. Додаємо 2 дрібки солі та сушену петрушку. Вливаємо 1 ст. л. олії. Ретельно все перемішуємо до однорідності. Формуємо з тіста ковбаску. Розкочуємо її в тонкий пласт на робочій поверхні, що припилена пшеничним борошном. Змащуємо часниковою сумішшю тісто, не доходячи до його країв.

8. Згортаємо пласт із начинкою в щільний рулет. Кінець тіста змащуємо водою. Тоді легше буде скріпити його краї. Потім нарізаємо отриманий рулет на невеликі шматочки завширшки не більше 0,5 см.
9. Викладаємо в каструлю засмажку та шматочки курячого м’яса. Вливаємо ще 500 мл води. Всипаємо чорний мелений перець за смаком. Доводимо вміст каструлі до кипіння.
10. Викладаємо в киплячий бульйон галушки. Додаємо їх по одній, тому що в іншому випадку вони можуть злипнутись. Добре все перемішуємо.

11. При потребі додаємо ще сіль та чорний мелений перець за смаком. Варимо суп на середньому вогні під кришкою впродовж 7 хвилин. Дрібно нарізаємо добре промитий кріп. Всипаємо його в суп і перемішуємо. Вимикаємо вогонь.

Розлийте гарячий суп по тарілках та презентуйте його рідним. До речі, подавати хліб із такою першою стравою необов’язково. Завдяки часниковим галушкам із тіста суп виходить настільки ситним, що потреба у випічці відпадає.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *