Рецепт дня: Сирники з фініками

Як відомо, сухофрукти самі собою дуже солодкі. Через це при додаванні їх у деякі страви можна зменшити кількість цукру, що використовується. Він зовсім не знадобиться, якщо готувати домашні сирники з фініками.

Такий сніданок буде в міру солодким завдяки сухофруктам. Тому, якщо ви хотіли зменшити кількість споживаного цукру, цей варіант розкішної страви для ранкового прийому їжі вам точно варто зберегти.

Врахуйте, що в переліку інгредієнтів для таких ласощів із сиру вказана вага сухофруктів вже з відділеними кісточками. Візьміть фініки із запасом, щоб їх вистачило для приготування апетитних сирників на сковороді.

Складові
Сир 400 г, Яйце 1 шт., Фініки 150 г, Манка 2 ст. л., Пшеничне борошно за смаком, Соняшникова олія за смаком.

Приготування
1. У глибоку миску викладаємо сир середньої жирності. Всипаємо до нього манну крупу. Вбиваємо куряче яйце. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.

2. Залишаємо сирну суміш на 10 хвилин при кімнатній температурі для набухання манної крупи. Потім переходимо до підготовки сухофруктів. Поміщаємо попередньо промиті фініки в невелику ємність. Заливаємо їх окропом. Залишаємо сухофрукти на 10 хвилин для розм’якшення. Зливаємо рідину. Видаляємо кісточки з фініків.

3. Нарізаємо м’якоть сухофруктів довільними шматочками. Додаємо фініки до сирної маси. Пробиваємо все за допомогою занурювального блендера до отримання максимально однорідної консистенції.
4. Формуємо з сирно-фінікової суміші сирники бажаного розміру. Обвалюємо їх у пшеничному борошні з усіх боків. Зайве струшуємо, щоб не горіла на сковороді.
5. Приступаємо до смаження заготовок. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній сирники з двох сторін до апетитного рум’янцю, встановивши середнє нагрівання. Готово!

Пропонуємо подати фінікові сирнички із домашнім ванільним соусом. Для його приготування візьміть 2 яєчні жовтки. З’єднайте їх з 80 г звичайного цукру та 1 ч. л. пшеничного борошна. Добре все перемішайте. Залийте яєчну суміш 1,5 скл. гарячого молока. Надішліть сотейник зі з’єднаними інгредієнтами на плиту. Варіть соус на помірному вогні, постійно помішуючи його. Як тільки суміш загусне, зніміть її з вогню. Додайте до неї 2 ч. л. ванільного цукру. Ретельно перемішайте. Ванільний соус до рум’яних сирників готовий!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *