Рецепт дня: Соковиті гливи в клярі

Готувати в клярі можна м’ясо, рибу, морепродукти та майже всі овочі: від цибулі та солодкого перцю до броколі та кабачків. Таке обсмажування дозволяє зберегти як форму продукту, так і його соковитість. Отже, далі розповімо, як у такий нехитрий спосіб приготувати гливи. У результаті виходить дуже пікантна страва із ледь помітним солодкуватим присмаком.

По ситності гливи в клярі виходять майже як м’ясо.  Ці гриби неважко знайти в супермаркеті або на ринку будь-якої пори року. Апетитно та корисно! При цьому ви можете так готувати будь-які інші гриби.

Звучить як справжнє божевілля, але вони виглядають і сприймаються на смак як курячі відбивні, хоча цілком вегетаріанські. У складі кляру є сметана, але її можна замінити звичайним йогуртом без добавок. Молоко краще брати жирніше. І насамкінець: рекомендуємо подавати готові гливи зі сметанно-гірчичним соусом і зеленню. Приємних приготувань!

Складові
Гливи 350 г, Соняшникова олія 100 мл, Пшеничне борошно 140 г, Яйце 1 шт., Молоко 150 мл, Сметана 2 ст. л., Куркума 1 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Сіль за смаком.

Приготування
1. Гливи добре промийте і обсушіть. Відокремте капелюшки у великих грибів, а маленькі готуйте цілком. Злегка відбийте їх, накривши пергаментним папером. Посолити.

2. Приготуйте кляр. У мисці з’єднайте яйце, молоко, сіль, перець, куркуму, сметану (йогурт) і добре перемішайте віничком або занурювальним блендером. Додайте пшеничне борошно і перемішайте все в однорідну масу. Добре розігрійте сковороду з олією.

3. Спочатку помістіть гриби в кляр, а потім посмажте їх з двох сторін на середньому вогні під кришкою близько 6 хвилин (до золотистої скоринки).

Глива в клярі – це справжні зірки будь-якого столу: як повсякденного, так і святкового! Розлітаються на раз-два. Вони такі гарні та ніжні, з тонким смаком, що дозволяє їх приправляти будь-якими спеціями. Вони як губка, що вбирає будь-який смак, який ви додаєте. Обов’язково спробуйте!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *