Питання запобігання спалюванню у Кам’янському опалого листя розглянули на профільній комісії

20 березня відбулося засідання постійно діючої комісії щодо запобігання та виявлення фактів спалювання рослинності та її залишків (відходів) на території Кам’янської міської територіальної громади.

Як зазначив заступник директора департаменту екології та природніх ресурсів міської ради Володимир Кремінь, основною задачею роботи комісії є недопущення порушень законодавства в цьому напрямку та вжиття заходів щодо адміністративного впливу на правопорушників у разі  їх виявлення за ст.77 Кодексу України про адміністративні правопорушення (самовільне випалювання рослинності або її залишків карається штрафом від 3060 до 6120 грн; порушення пожежної безпеки в лісах – від1530 до 4590 грн).

Також було заслухано представника служби цивільного захисту про стан протипожежної безпеки у місті та вжиті заходи.

Комісія затвердила план роботи на поточний рік та визначила періодичність організації виїзних засідань.

Кам’янчанам вкотре нагадують, що спалення опалого листя та сухостою, не лише карається законом, а й становить загрозу для навколишнього середовища та людини. Спалення сухостою призводить до загибелі всієї мікрофлори, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. Окрім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання.

Вкотре звертаємось до мешканців бути більш відповідальними до навколишнього середовища.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *