Рецепт дня: Смачний пиріг з варенням

Приготування заливних пирогів стає все популярнішим. І весь секрет затребуваності їх рецептів у тому, що зараз господині дуже цінують свій час. А така випічка готується легко, швидко і без проблем. Якщо у вас немає особливо багато часу, який можна провести на кухні, ознайомтеся з сьогоднішнім рецептом. Смачний пиріг із варенням стане вашим порятунком.

Перевага такого десерту полягає в тому, що готується він із рідкого тіста. Його не потрібно розкочувати. Тому така випічка, як і всі пироги, вимагає мінімум докладених зусиль.

Як начинку для такого десерту не обов’язково брати густий джем. Адже звичайне варення також не осяде на дно і не пом’якшить верхній бісквіт. Воно залишиться чітко посередині, завдяки чому пиріг дуже ефектно виглядатиме в розрізі.

Складові
Пшеничне борошно 200 г, Цукор 120 г, Молоко 100 мл, Соняшникова олія 80 мл, Яйце 2 шт., Розпушувач 1 ч. л., Сіль 0,25 ч. л., Ванільний цукор 1 ч.л., Кориця мелена 1/3 ч.л.

Приготування
1. У миску вбийте курячі яйця. Додайте цукор та сіль. Добре збийте все, використовуючи ручний віничок. Влийте олію. Додайте молоко (воно має бути кімнатної температури).

2. Всипте в яєчну суміш просіяне пшеничне борошно з розпушувачем для тіста. Додайте ванільний цукор та корицю. Добре перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідного тіста.

3. Застеліть форму пекарським папером. Змастіть її олією. Влийте у форму для випікання половину загальної кількості тіста.

4. Розігрійте духовку до 100 градусів. Відправте форму з тістом на 10 хвилин. Воно встигне схопитися за цей час. Дістаньте форму з духової шафи.

5. Викладіть зверху варення. Поступово розподіліть його, використовуючи ложку або кулінарну силіконову лопатку.
6. Вилийте на варення другу половину тіста. Розрівняйте його. Розігрійте духовку до 180 градусів. Відправте форму ще на півгодини.

Радимо нарізати готовий пиріг з варенням на порційні шматочки та подати його на великій таці. Так ваші рідні відразу зможуть оцінити надзвичайну красу цих ласощів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *