Рецепт дня: Курка по-угорськи

Рум’яна скоринка і запаморочливий аромат – ось що закохає вас у цю пряну страву. Курка по-угорськи виходить казково соковитою та смачною. Все завдяки тому, що вона запікається в пікантному соусі з томатів.

Як відомо, в Угорщині дуже люблять паприку. Місцеві кухарі додають її практично у всі страви. І сьогоднішня не стала винятком. Щоб соус для м’яса вийшов чудовим, додайте до нього 2 ст. л. меленої паприки. Ця пряність зробить страву в мільйон разів смачнішою. Рекомендуємо готувати цю страву в жароміцній сковороді, яка підходить для духової шафи. Так у вас буде мінімум брудного посуду. Адже ви зможете обсмажити курку та приготувати соус на сковороді, в якій у результаті і запечете м’ясо.

Складові
Куряча гомілка 4 шт., Цибуля 1 шт., Часник 3 зуб., Помідор 250 г, Паприка 2 ст. л., Пшеничне борошно 2 ст. л.,Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку, Вершкове масло 3 ст. л., Соняшникова олія 2 ст. л., Вода 1 скл., Сметана 150 г.

Приготування
1 .Ретельно промийте курячі гомілки. Обсушіть їх, використовуючи паперові рушники. Зробіть надріз у верхній частині суглоба. Посоліть і поперчіть курку. Збризкайте її 1 ст. л. олії. Поступово її розітріть по м’ясу.

2. Розігрійте сковороду з вершковим маслом і соняшниковою олією, що залишилася. Обсмажте на ній гомілки з кожного боку по 5-7 хвилин до появи золотистого кольору. Приберіть м’ясо зі сковороди. Очистіть цибулю від лушпиння. Наріжте її дрібним кубиком. Обсмажте цибулину до напівпрозорості на тій сковороді, де готувалися курячі гомілки.

3. Очистити часник. Пропустіть через прес. Додати часник до цибулі. Добре все перемішайте. Обсмажте овочі протягом 2-3 хвилин. Вимкніть нагрівання.
4. Додати до цибулі з часником мелену паприку. Всипте борошно пшеничне. Ретельно все перемішайте.
5. Наріжте помідори довільними шматочками. Подрібніть їх за допомогою м’ясорубки. Додайте пюре з томатів до цибулі. Ретельно перемішайте.
6. Влийте в сковороду воду. Знову перемішайте її вміст. Варіть суміш 5-7 хвилин, встановивши помірне нагрівання.

7. Перелийте більшу частину готового томатного соусу у форму для випікання. Зверху викладіть курячі гомілки. Полийте їх соусом, що залишився. Розігрійте духову шафу до 200 градусів. Відправте форму на 25–30 хвилин. Потім дістаньте курку із соусу. Додайте до нього сметану і перемішайте. Потім поверніть м’ясо до соусу. Готово!

Подавати таку курочку можна з будь-яким гарніром. А томатний соус служитиме ідеальною підливою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *