Рецепт дня: Ананасовий пиріг-перевертень на сковороді

Якщо зі всят у вас лишилася баночка консервованих ананасів, а їсти їх без салату не дуже хочеться, приготуйте із цим солодким фруктом чудовий пиріг. Звісно, таку консервацю можна подавати разом із кулькою морозива. Але зараз для такого десерту холоднувато. Тому приготуйте ананасовий пиріг-перевертень.

Взагалі досить зручно готувати випічку на сковороді. З пирогом-перевертнем з ананасами у вас проблем не виникне. Адже це один із найбюджетніших рецептів випічки. Посудіть самі, більшість далекоглядних господарок і так тримають на верхній полиці консервовані фрукти та згущене молоко. Хтозна, коли вони можуть знадобитися. А інших інгредієнтів для пирога потрібно зовсім небагато. Тож діставайте сковороду!

Складові
Яйце 1 шт., Згущене молоко 150 г, Ванілін 2 г, Молоко 100 мл, Пшеничне борошно 160 г, Вершкове масло 10 г, Консервовані ананаси 6 шт., Розпушувач 8 г.

Приготування
1. Розтопіть на сковороді кубик вершкового масла. В нього вилийте 50 г згущеного молока. Як тільки маса почне бульбашитися, викладіть у неї 6 кілець консервованого ананаса.

2. Тепер приготуйте тісто. У глибокій мисці змішайте яйце зі згущеним молоком і ваніліном. До цієї маси перелийте молоко. Просійте до неї борошно та розпушувач. Готове однорідне тісто перелийте на ананаси. Поступово його розподіліть. Готуйте пиріг під кришкою 15 хвилин. Далі проткніть його зубочисткою в декількох місцях.

3. За допомогою іншої сковороди переверніть пиріг догори ногами. Готуйте ще кілька хвилин. Перевірити його готовність можете за допомогою тієї ж зубочистки.

Ось яка фруктова випічка з апетитною карамельною скоринкою виходить. Готування не займе у вас більше години, повірте. Зате випікати пиріг можна щодня. Погодьтеся, цілком бюджетна страва.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *