На Каметсталі реалізували проєкт для стабілізації тиску коксового газу в системі підприємства

Сучасні технології – для підвищення економічної ефективності та енергетичної незалежності підприємства. На Каметсталі реалізували інвестиційний проєкт, покликаний стабілізувати тиск коксового газу у системі комбінату.

На майданчику енергосилового цеху підприємства завершили комплексні випробування установки системи накопичення коксового газу в газозбірниках із можливістю його повернення у газову систему комбінату.

В основі проєкту – сучасна технологія збирання надлишкового коксового газу, який виникає у мережі в процесі виробництва коксу, у м’які резервуари-газгольдери, щоб надалі використовувати його для потреб підприємства.

До інфраструктури новозбудованого комплексу, окрім майданчика обладнання системи стабілізації тиску, на якому встановлені безпосередньо два м’які газгольдери – кожен об’ємом наповнювання майже 580 кубічних метрів газу, також входять будівля компресорної, де працюють два турбокомпресори для перекачування газу і один повітряний компресор, вузол збирання конденсату, технологічні мережі тощо.

Використання м’яких синтетичних газозбірників – новітній підхід до питання накопичення газу. Серед їхніх переваг над металевими, насамперед, – економічний та менш трудомісткий етап встановлення, а також поліпшення умов праці персоналу під час обслуговування в процесі експлуатації. Робота газонакопичувального комплексу цілком автоматизована і забезпечена превентивною системою технологічної безпеки.

Михайло Коптєв, директор з капітального будівництва та інвестицій:

“Реалізація цього інвестпроєкту – черговий крок підприємства і компанії до пріоритетної мети – стабільного виробництва продукції. У перспективі робота установки накопичення коксового газу дозволить нам ефективніше використовувати цей висококалорійний газ, не втрачаючи його надлишкові обсяги. А це можливість бути більш енергонезалежними у межах потреб підприємства і підвищувати ефективність виробничих процесів”.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *