У Дніпрі посадовці наживалися на літньому відпочинку дітей

У Дніпрі слідчі задокументували злочинну діяльність посадовців міської ради. Фігуранти керували розгалуженою мережею міських дитячих центрів й у 2023 році організували платний літній відпочинок для дітей. Отримані кошти розподілялися між членами групи, тоді як за законом мали зараховуватися на рахунки комунального закладу.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області встановили семеро фігурантів, причетних до злочинної групи. Організувала схему привласнення коштів директорка комунального закладу, яка залучила до оборудки своїх заступників та керівників районних філій центру. Спільно з ними вона створила мережу літніх дитячих таборів, а отримані від батьків кошти – привласнювала та розподіляла між членами групи.

21 березня фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2, 3, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Їм обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Слідчі заходи проводилися спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *