Кілліан Мерфі зіграє у соціальній драмі “Вугілля тече по крові”

Лауреат премії Американської кіноакадемії “Оскар” Кілліан Мерфі зіграє головну роль в екранізації документальної книги Марка А.Бредлі “Вугілля тече по крові: вбивства Яблонського та битва за Об’єднання гірників Америки”.

Книга розповідає про вбивство шахтаря Джока Яблонскі, активіста профспілки “Об’єднання гірників Америки”, який вступав за покращення умов праці гірників та гідного медичного обслуговування для них. Після того, як Яблонський кинув виклик корумпованому лідеру профспілки Тоні Бойлу та ініціював розслідування, внаслідок якого було розкрито нелегальні угоди у вугільній промисловості, його було вбито у новорічну ніч разом із дружиною та дочкою.

Вбивство сталося 1969 року. Того страшного вечора син Яблонський Чіп перебував не вдома і виявився єдиним, хто вижив. Ставши адвокатом із трудових конфліктів, Чіп поставив за мету довести причетність Бойла до вбивства сім’ї Яблонський. Виконавці кривавої помсти вказали на лідера профспілки, і його засудили до трьох довічних термінів. Майбутня картина сфокусується на боротьбі Чіпа за справедливе розслідування смерті сім’ї. Його зіграє Кілліан Мерфі.

Сценарій фільму напишуть Джес Баттерворт (“Форд проти Феррарі”) та Джон-Генрі Баттерфорт (“Індіана Джонс та циферблат долі”). Дует Баттервортов разом працював над сценарієм фантастичної стрічки “Грань майбутнього”. Крісло режисера проекту поки що вакантне. Мерфі також виступить у ролі продюсера картини.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *