Біля Кам’янського невідомі загороджують парканом Блакитне озеро

Так звані Блакитні озера в районі селища Єлизаветівка – популярне місце відпочинку у дніпрян і мешканців сусідніх населених пунктів. Раніше це була вільна територія, проте з часом її почали забудувати. Наразі знову скандал – невідомо хто заходився огороджувати прилеглу до водойми території бетонним парканом. 

Про це розповідають у матеріалі журналісти каналу «Суспільне».

Місцеві мешканці обурені – до озера значно поменшало місць вільного доступу.

У Петривікській же сільраді розповіли, що пляжна зона у приватній власності ще з 2001 року. За цей час змінювалися і власники, і цільове призначення ділянки. Щоб визначити чи є порушення, слід викликати земельну комісію, але під час воєнного стану такі перевірки неможливі – зазначили у сільраді. Забрати ж ділянку назад можуть у кількох випадках: за згодою власника, за законом для суспільних потреб або ж за рішенням суду.
Місцевий підприємець, власник однієї з розташованих поруч турбаз, розповів ЗМІ, що орендує землю у власника. Нині оренда зросла майже у 7 разів. Підприємець сплачувати таку суму відмовився. Тоді його ділянку огородили, а за парканом залишилося те, що належить підприємцеві – альтанки та інше.

Працівники забудовника телефон землевласника не надали. ЗМІ залишили свої контакти для звʼязку, проте власник ділянки біля озера так і не зателефонував кореспондентові.

Крім цього, канал надіслав інформаційний запит на Дніпропетровську ОВА з питанням чи законно ведеться будівництво у зоні відпочинку. Відповідь обіцяли оприлюднити.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *