До уваги кам’янчан: хочуть збільшити штрафи для водіїв

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11111 про посилення відповідальності щодо водіїв, які не надали перевагу у русі спецтранспорту. Так, сума штрафу за це порушення може збільшитись від 17 до 25,5 тисяч гривень. Окрім того, кермувальників позбавлятимуть права керування транспортним засобом на строк від 6 до 1 року. 

Зазначається, що такі штрафи пропонують, якщо не було загрози життю. Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію Інформатор Україна.

А ось, якщо загроза життю існувала, сума штрафу складатиме від 34 до 51 тисячі гривень. Також водія пропонують позбавити права керувати автівкою від 5 до 10 років. У цьому випадку важкість “штрафу” визначатиметься тим, наскільки порушення спричинили або могли спричинити створення загрози життю та/або здоров’ю фізичних осіб.

Автори зареєстрованого документа аргументують його тим, що чинні штрафи за ненадання переваги у русі спеціальним автомобілям — від 680 гривень — не відповідають можливій шкоді, завданій таким порушенням.

У документі йдеться про транспорт таких служб: 

  • аварійно-рятувальних служб;
  • карет швидкої медичної допомоги;
  • пожежної охорони;
  • поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями;
  • маршрутним транспортним засобам, зокрема транспортним засобам, що залучені для перевезення груп дітей, у тому числі за порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *