Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Грінки з яйцем і сиром

Сніданок – перший прийом їжі за день, який може наповнити ваш організм енергією на кілька годин. Тому їм не варто нехтувати. У світі різноманітних сніданків грінки з яйцем і сиром виділяють як ідеальний вибір, що поєднує поживність, відмінний смак і простоту приготування.

Як відомо, один із головних інгредієнтів такої страви — курячі яйця. Це натуральне джерело білку, жирних кислот, вітамінів та мінералів, необхідних для здорового функціонування організму. Додавання сиру надає сніданку додаткову кількість кальцію, що робить його приголомшливим варіантом ранкового прийому їжі для тих, хто прагне здорового харчування.

Скажімо одразу, що сковорода для приготування такої страви вам не знадобиться. Рекомендуємо запекти грінки з яйцем у духовці. Завдяки цьому ви витратите набагато менше соняшникової олії у процесі, і сніданок буде в рази кориснішим.

Складові
Хліб 200 г, Яйце 6 шт., Молоко 2 ст. л., Твердий сир 200 г, Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) 2 щіп., Рослинна оліядо смаку.

Приготування
1. Викладаємо 4 скибочки білого тостового хліба на обробну дошку. Беремо склянку. З її допомогою вирізаємо в центрі кожного тосту круглий отвір.

2. Беремо цілий хліб. Викладаємо на кожну скибочку шматочок хліба з отвором, формуючи таким чином 4 заготовки.

3. У глибоку ємність вбиваємо 2 яйця. Вливаємо молоко. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Злегка збиваємо все виделкою до отримання однорідної суміші.

4. Застилаємо лист пекарським папером. Змащуємо її тонким шаром олії.

5. Обмочуємо заготовки із хліба в яєчно-молочну суміш із двох сторін. Викладаємо їх на лист. Злегка придавлюємо скибочки хліба долонею, щоб вони щільніше прилягали одна до одної.

6. Вбиваємо яйце в чашку або миску з широкими краями. Акуратно вливаємо його в отвір у хлібі, намагаючись не зашкодити цілісності жовтка.
7. Проробляємо те ж із яйцями, що залишилися, заповнюючи всі заготовки. Натираємо на тертці твердий сир. Посипаємо ним краї хліба довкола яйця.

8. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Відправляємо в нього лист на 8-12 хвилин. Чекаємо, поки сир повністю розплавиться і підрум’яниться.
Якщо ви хочете, щоб жовток залишився рідким, змініть послідовність приготування. Відправте хліб із натертим сиром у духовку на 5–7 хвилин. Тільки потім додайте яйця. Запікайте грінки ще 2-3 хвилини. Готово!

Олена

Recent Posts

Осередок Молодіжної ради Кам’янського розширився ще одним приміщенням

Осередок Молодіжної ради міста, розташований в адміністративній будівлі центрального парку, розширився ще одним приміщенням. Про…

3 години ago

Під Дніпром затримали блогера-колаборанта

За  процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Синельниківського району за фактами посягання…

4 години ago

Дітей з числа ВПО на Дніпропетровщині запрошують долучитися до конкурсу малюнків

Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Дніпропетровській обласній державній адміністрації спільно з департаментом соціального…

4 години ago

Кам’янчанка у складі збірної України стала срібною призеркою чемпіонату світу з міжнародних шашок

З 1 по 8 травня у місті Альбуфейра (Португалія) проходив чемпіонат світу з міжнародних шашок,…

5 години ago

На Дніпропетровщині нелюд зґвалтував 6-річну падчерку

На Дніпропетровщині судитимуть чоловіка за зґвалтування малолітньої падчерки та виготовлення дитячої порнографії. Ювенальні прокурори Павлоградської…

5 години ago

У Кам’янському в Ліцеї інформаційних технологій відбулося відкриття меморіальної дошки (відео)

Сьогодні, 9 травня, в Ліцеї інформаційних технологій відбулося відкриття меморіальної дошки на честь загиблого захисника…

6 години ago