Під Дніпром винуватець ДТП пропонував хабаря поліції

Поліцейські Павлограда затримали 54-річного жителя району, який намагався відкупитись від відповідальності.
Водій з ознаками алкогольного спʼяніння та без відповідних документів на авто запропонував співробітникам поліції 5 тисяч гривень, щоб уникнути адміністративної відповідальності. У результаті йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.
22 березня близько 11.00 чоловік, керуючи автомобілем Nissan Maxima, не впорався з керуванням та злетів у кювет. Побачивши поліцейських, водій намагався покинути місце ДТП. Однак правоохоронці затримали його. Спілкуючись із керманичем, поліцейські помітили у нього явні ознаки алкогольного спʼяніння. Також у чоловіка не було при собі відповідних документів на автомобіль.
Аби поліцейські не складали адмінматеріали за виявлені правопорушення, водій запропонував їм гроші. Поліцейські попередили керманича про кримінальну відповідальність за давання хабаря, але це його не зупинило. Він прийшов до відділення поліції та у службовому кабінеті поклав на стіл 5000 тисяч гривень.
На водія поліцейські склали адміністративні матеріали за ч.1 ст.126 (Керування транспортним засобом без відповідних документів), ч.1 ст.124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП, ч.1 ст.130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого спʼяніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).
За пропозицію хабаря слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *