Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку експерта з харчування Наталії Матішинець.
За словами експерта, є плавлений сир, а є сирний продукт. За виглядом і смаком вони мало відрізняються. Важливо звернути увагу саме на склад.
Справжній плавлений сир містить: сир, сухе молоко, вершки або вершкове масло, солі-плавителі, консерванти та іноді добавки.
А сирний продукт виготовляється з використанням рослинних жирів і немолочних білків.
Якісний плавлений сир повинен бути рівномірно забарвлений. Чим жирніше сир, тим його забарвлення більш інтенсивне. Незначна кількість пустот в сиру допускається, а ось бульбашки небажані.
“Для того, щоб приготувати плавлений сир, використовують солі-плавильники та цитрати. Тому ось ці “єшки” Е341, Е450, Е451, Е452, Е331 і Е332 – це нормально”, – зазначає експерт.
Матішинець додала, що колір якісного сиру не дуже яскравий – від білого до злегка жовтуватого. Надто жовтий відтінок говорить про застосування фарбників.
Найбезпечніший фарбник – це каротин, який одержаний з моркви.
Також не дуже безпечний жовтий барвник Е 110, який заборонений в багатьох країнах світу (Фінляндії, Норвегії, США).
Є кілька ознак, на які варто звернути увагу, щоб визначити, чи зіпсувався плавлений сир:
Важливо, якщо ви помітили хоча б одну із цих ознак, то рекомендовано не вживати плавлений сир, щоб уникнути проблем зі здоров’ям.
Команда Дніпровського державгого технічного університету успішно пройшла конкурсний відбір серед 200 університетів України та увійшла до…
Поліцейські ювенальної превенції ГУНП спільно з інспектором із дотримання прав людини Кам'янського РУП за участі…
4 квітня на лівобережному стадіоні "Надія" відбувся "Кубок відкриття футбольного сезону" Кам’янського – 2025 серед…
Заволоділи майже 7 млн грн бюджетних коштів – у Кривому Розі викрито 10 учасників злочинної…
Про це передає "Відомо". Перший випадок стосується 13-річної дівчинки, яка спробувала суїцид шляхом прийому великої…
Про це повідомив керівник військової адміністрації міста Олександр Вілкул. "7, 8 та 9 квітня у…