Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку експерта з харчування Наталії Матішинець.
За словами експерта, є плавлений сир, а є сирний продукт. За виглядом і смаком вони мало відрізняються. Важливо звернути увагу саме на склад.
Справжній плавлений сир містить: сир, сухе молоко, вершки або вершкове масло, солі-плавителі, консерванти та іноді добавки.
А сирний продукт виготовляється з використанням рослинних жирів і немолочних білків.
Якісний плавлений сир повинен бути рівномірно забарвлений. Чим жирніше сир, тим його забарвлення більш інтенсивне. Незначна кількість пустот в сиру допускається, а ось бульбашки небажані.
“Для того, щоб приготувати плавлений сир, використовують солі-плавильники та цитрати. Тому ось ці “єшки” Е341, Е450, Е451, Е452, Е331 і Е332 – це нормально”, – зазначає експерт.
Матішинець додала, що колір якісного сиру не дуже яскравий – від білого до злегка жовтуватого. Надто жовтий відтінок говорить про застосування фарбників.
Найбезпечніший фарбник – це каротин, який одержаний з моркви.
Також не дуже безпечний жовтий барвник Е 110, який заборонений в багатьох країнах світу (Фінляндії, Норвегії, США).
Є кілька ознак, на які варто звернути увагу, щоб визначити, чи зіпсувався плавлений сир:
Важливо, якщо ви помітили хоча б одну із цих ознак, то рекомендовано не вживати плавлений сир, щоб уникнути проблем зі здоров’ям.
Дніпропетровщина отримала 2200 музично-теоретичних книжок. Вони – для 80 мистецьких шкіл області. Отримали такі підручники…
Моніторингові ресурси повідомили, що війська Росії зайшли у Дніпропетровську область. В РНБО прокоментували цю інформацію.…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. На місці виникла пожежа, наслідки уточнюються.
Слідчі поліції Дніпра завершили досудове розслідування щодо 17-річного хлопця, який ошукав жінку та оформив на…
На Житомирщині правоохоронці викрили спробу незаконного перетину держкордону. Прикордонники зупинили 21-річного водія та його клієнтів,…
30 червня у Дніпрі в Малому залі Філармонії відбулася церемонія нагородження переможців XXX Фестивалю-конкурсу на…