Рецепт дня: Апельсинове пісне печиво

Залежно від Великодня Великий піст щороку випадає різні дати. 2024 року він уже розпочався 18 березня і триватиме до 5 травня. Ці сім тижнів християни в усьому світі дотримуються особливої дієти, яка виключає всякі продукти тваринного походження. Це і м’ясо, і сир, і яйця, і навіть молоко. Досить складно протриматися майже два місяці без маленьких радощів. Тому в нашій статті розповімо, як приготувати пісне печиво – перевірений рецепт!

Воно не тільки повністю складається з дозволених продуктів, але також має маленький секрет. Саме він забезпечує печиву таку солодкість та привабливий колір. Галетне, легке та повітряне, печиво також виходить дуже бюджетним.

Існують сотні рецептів пісного печива, всіх не перерахувати. Як правило, воно готується на воді з додаванням цукру та олії. Однак ми пропонуємо відійти від стандарту та замішати тісто на фруктовому соку. Найкраще підходить апельсиновий чи мандариновий сік. Однак це не означає, що полуничний чи яблучний чимось гірший — спробуйте кілька варіацій. З лимонадом та лимонною цедрою виходить навіть краще!

Вказаних пропорцій вистачить на чаювання у сімейному колі, приблизно на 5 осіб. Незважаючи на те, що печиво абсолютно не жирне, воно досить ситне. При цьому воно підійде людям, які дотримуються несуворої дієти.

ІНГРЕДІЄНТИ
450 г пшеничного борошна, 120 мл рослинної олії (бажано соняшникової рафінованої) ,120 мл апельсинового соку, 100 г цукрового піску, 1 ч.л. цедри апельсина, дрібка солі, цукор та кориця для посипання за смаком

ПРИГОТУВАННЯ
1. Цукровий пісок розітріть із цедрою. Змішайте його із соком та щіпкою солі до повного розчинення.
2. У миску з борошном влий рослинну олію і апельсиновий сік. Акуратно замісити щільне тісто, воно не повинно чіплятися до рук. При необхідності додай трохи більше олії.
3. Вимісити тісто протягом 10 хвилин і відправити його в холодильник на 30 хвилин. Цей час потрібний для стабілізації текстури.

4. Дістаньте тісто і розкатайте його в пласт, попередньо присипавши поверхню борошном. Товщина пласта повинна бути не менше 5 міліметрів, але не доходити до сантиметра.
5. Наріжте печиво скибочками або використовуйте форму для печива.
6. Присип галетне частування цукром і корицею, після чого відправте випікатися в духовку на 20-30 хвилин при 180 градусах до приємного золотистого відтінку.

Готове печиво можна присипати цукровою пудрою, так навіть смачніше. Можна посипати виріб корицею, так і замісити її прямо в тісто. Таке печиво добре лягає в основу чізкейків, оскільки воно добре кришиться. А ще чудово підходить для подарунка близьким людям, достатньо лише підібрати відповідну коробочку.

Пісне галетне печиво, приготовлене своїми руками, не йде в жодне порівняння з магазинним. Особливо тоді, коли його лише дістали із духовки. Якщо замішувати тісто на апельсиновому соку, то не тільки отримаєте цитрусові нотки, але й досягнете гарного кольору.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *