Якщо у вашій оселі залежалася баночка консервованої квасолі, вважайте, що ситна закуска вже на столі. З бобовими можна приготувати дуже поживну і смачну страву. І найкраще те, що використовувати м’ясо не доведеться. Адже в цьому продукті й так достатньо білка. Як приготувати апетитний салат з квасолею і солоним огірком для відмінного перекусу?
Обов’язково введіть цю страву в меню, якщо ви дотримуєтеся посту. Незважаючи на те, що до його складу не входять продукти тваринного походження, таким салатом наїсться вся ваша родина. Це ми гарантуємо!
Як відомо, квасоля допомагає надовго наситити організм. Завдяки цьому стає легше контролювати апетит і не переїдати. В результаті у підтримці здорової ваги немає ніяких труднощів. До того ж квасоля багата на клітковину, яка сприяє поліпшенню травлення та запобіганню набору зайвих кілограмів.
Складові
Консервована квасоля 450 г, Огірки солоні 3 шт., Цибуля 200 г, Морква 200 г, Соняшникова олія 4 ст. л., Петрушка 0,5 пуч., Кріп 0,5 пуч., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.
Приготування
1. Нарізаємо солоні огірки кубиком чи невеликою соломкою. Викладаємо їх у глибоку ємність.
2. Зливаємо з-під консервованої квасолі рідину. Додаємо бобові до огірків у салатник. Очищаємо цибулю від лушпиння. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву від шкірки. Натираємо її на середній тертці.
3. Розігріваємо сковорідку. Вливаємо олію. Обсмажуємо на ній моркву з цибулею протягом 4-5 хвилин. Даємо їм охолонути до кімнатної температури.
4. Добре промиваємо кріп і петрушку. Обсушуємо їх. Дрібно нарізаємо зелень.
5. Додаємо овочі, що охолонули, кріп і петрушку в салатник. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
Витратьте всього 15 хвилин, щоб подати до столу такий ситний та апетитний салат. Як же консервована квасоля полегшує процес приготування цієї закуски. Необхідно лише злити рідину з-під неї, і бобові вже можна додавати до решти інгредієнтів. Ну, це суперзручно!