У Кам’янському нетверезий водій намагався відкупитися від поліції

21 березня на лівобережжі Кам’янського у 40-річного водія поліцейські виявили ознаки сп’яніння. На порушника був складений адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Але, цивільна дружина порушника, маючи намір незаконним шляхом повернути вилучене посвідчення водія своєму чоловіку, запропонувала поліцейському хабар.

Правоохоронці попередили жінку про кримінальну відповідальність за давання хабаря, але це її не зупинило. Вона прийшла до відділення поліції та у службовому кабінеті поклала на стіл 5 тисяч гривень.

Подібний випадок стався 9 березня. Під час патрулювання території міста Вільногірськ, за порушення правил дорожнього руху, поліцейські зупинили автомобіль «ВАЗ 21063». Водій автівки перебував з явними ознаками сп’яніння. За не складання адміністративного протоколу чоловік запропонував поліцейським хабар.

В обох випадках підозрювані намагались уникнути адміністративної відповідальності за керування автівками у стані сп’яніння. Однак, спроби надати хабар правоохоронцям, привели їх до кримінальної відповідальності.

Обом фігурантам слідчі повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

28 березня обвинувальні акти відносно підозрюваний скерували до суду. Порушникам загрожує до 4 років позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *