Рецепт дня: Рулет із вафельних коржів

Чуючи про десерт з вафельних коржів, багато хто відразу ж думає про простий, але смачний торт з вареним згущеним молоком. Однак це не єдина солодка страва, яку можна приготувати з такої основи. Рулет з вафельних коржів з ароматною начинкою – це не менш, а то й більш вдалі ласощі до чашки гарячої кави або чаю.

Щоб приготувати такий десерт, візьміть круглі чи квадратні листи. Вийде красиво і досить оригінально. Для більш легкого та швидкого формування десерту збризкайте вафельні листи водою. Після кількох хвилин вони трохи розм’якшуються і стануть еластичнішими. Завдяки цьому коржі не зламаються під час скручування рулету.

Складові
Вафельні коржі 3 шт., Згущене молоко 360 г, Кукурудзяні палички 60 г, Кокосова стружка 30 г.

Приготування
1. Готуємо начинку для десерту. Поміщаємо солодкі кукурудзяні палички у чашу блендера. Подрібнюємо їх до дрібної крихти. Перекладаємо все у глибоку ємність.

2. До подрібнених паличок всипаємо кокосову стружку. Ретельно перемішуємо. Потім поступово вливаємо згущене молоко. Перемішуємо все за допомогою кулінарної лопатки до отримання в’язкої однорідної суміші. Викладаємо вафельний корж на обробну дошку. Збризкуємо його злегка кип’яченою водою, використовуючи ємність з пульверизатором. Залишаємо корж на 3-4 хвилини за кімнатної температури.

3. Візуально розділяємо начинку на 3 рівні частини, одну з яких викладаємо на вафельний корж, що став трохи еластичнішим. Поступово розподіляємо кокосову суміш по всій його поверхні ложкою або лопаткою.

4. Згортаємо корж із начинкою в щільний рулет. Далі збризкуємо другий вафельний лист водою. Через 3 хвилини викладаємо на нього другу частину начинки. Поступово її розподіляємо.
5. На край коржа з кокосовою масою поміщаємо рулет із начинкою. Звертаємо все ще більший рулет. Те ж робимо і з інгредієнтами, що залишилися. Формуємо таким чином один великий рулет.
6. Беремо харчову плівку. Загортаємо в неї отриману заготівлю. Відправляємо майбутній десерт на півгодини до холодильника. Смачна страва готова!

Після того, як ви дістанете рулет з холодильника, з його нарізанням не виникне жодних проблем.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *