В театрі Кам’янського креативно привітали головного режисера Сергія Чулкова з 85-річним ювілеєм

5 квітня, в культурному житті Кам’янського був особливий день. Бо саме 5 квітня відзначає свій 85-річний ювілей видатний митець, головний режисер Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки Сергій Чулков.

30 років свого життя Сергій Анатолійович присвятив театру нашого міста. За ці роки він поставив десятки вистав, які увійшли в «золотий фонд» театру, виховав цілу плеяду талановитих акторів, і приклав чимало зусиль і життєвих сил, щоб Кам’янське знали не тільки завдяки нашим індустріальними гігантами, а й завдяки нашому театру. Театру, який без перебільшень можна назвати одним з найкращих в Україні.

театр

Тож зовсім закономірно, що день народження Сергія Анатолійовича і тим більше його ювілей – це справжнє свято для всього колективу театру. І в театрі до цього свята готувалися заздалегідь, щоб креативно привітати ювіляра і подарувати йому не тільки матеріальні подарунки, а в першу чергу яскраві емоції та незабутні враження. Про це повідомляє  ktoday.com.ua.

Треба зазначити, що сюрприз, який готували артисти своєму улюбленому режисерові, вдався на славу. 5 квітня на сцені театру тільки для одного головного глядача відбувся унікальний концерт, або скоріше театральний капусник, під час якого ювіляра вітали герої його найвідоміших вистав. Кожному з них було що сказати Сергію Анатолійовичу, за щось подякувати, або за щось зробити зауваження. Але кожен подібний виступ був по справжньому оригінальним, сповненим гумору і великої любові до Майстра.

Проте, що ювіляр не був мовчазливим спостерігачем всього того, що відбувається на сцені. Він активно вступав в діалоги з акторами, дотепно жартував і навіть елегантно станцював парний танець з однією з артисток балету. Цей імпровізований виступ викликав справжній вибух овацій інших працівників театру, які підтримували і артистів, і Сергія Анатолійовича із зали.

Чулков

А ще офіційно, за всіма заковами лицарського статуту, Сергія Анатолійович було прямо на сцені посвячено в Лицарі класики, адже всім відомо, що він є палким прихильником класичного репертуару і саме в його постановці на сцені нашого театру ожили п’єси Мольєра, Шекспіра, Теннессі Вільямса та Агати Крісті.

Найбільш зворушливим і той же час по доброму іронічним було привітання дружини ювіляра, директора театру ім. Лесі Українки – Маргарити Андріївни Кудіної. Вона вийшла на сцену в образі головної героїні вистави “Дивна місіс Севідж” і її невеликий монолог змусив по доброму сміятися всіх присутніх і водночас у багатьох під час цієї промови виступили сльози на очах. Бо в словах Маргарити Андріївну було стільки щирої любові, що вони проникли в кожне серце, яке в цей час билося в глядацькому залі та на сцені театру.

І звісно ж свято не обійшлося без святкового торта, квітів і фінальної пісні, яку у фіналі свята подарували Сергію Анатолійовичу всі артисти трупи театру.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *