На унікальному вісепрокатному стані Каметсталі виробили першу цьогорічну партію вагонних осей

Прокатники комбінату в березні виготовили перші у 2024 році 2 957 вагонних осей на замовлення вагонобудівних підприємств України.

Вісепрокатний стан Каметсталі продовжує працювати в умовах воєнного стану і виконувати оперативні завдання з виробництва осей за замовленнями вітчизняних споживачів. Минулого року було вироблено і відвантажено понад 3 500 тонн вагонних осей.

Перспективні плани збільшення обсягів виробництва на цьому унікальному обладнанні були порушені у 2022 році через повномасштабне російське вторгнення. Зараз фахівці комбінату використовують альтернативні можливості отримання сталевої заготовки для виробництва осей, яка раніше надходила з «Азовсталь».

Сергій Мішурін, заступник начальника прокатного цеху на вісепрокатній та кулепрокатній дільниці:

– Наприкінці березня ми завершили перший цьогорічний етап програми з виробництва осей для наших замовників. Виготовили понад 1 600 тонн цієї продукції для будівництва вітчизняних вагонів і полувагонів, для українських залізниць. Ця рентабельна продукція важлива для ефективної роботи нашого підприємства і водночас необхідна для відновлення українського залізничного парку.

Нагадаємо, вісепрокатний стан на Каметсталі – це єдиний у світі стан, на якому осі виробляють методом поперечно-гвинтової прокатки. У довоєнний час осі Каметсталі постачалися замовникам з України, Європи та Північної Америки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *