Рецепт дня: Картопля по-генеральськи

Звичайною смаженою картоплею вже нікого не здивуєш, але ось приготовленою по-генеральськи … Таку страву вже точно не можна назвати набридлою. Адже картопля по-генеральськи готується на сковороді з додаванням фаршу та великої кількості прянощів. Це простий варіант ситної страви на вечерю, яка сподобається всім без винятку.

Таку страву можна приготувати двома способами. Перший варіант передбачає попереднє обсмажування фаршу та додавання до нього картоплі. Так овочі та м’ясо готуватимуться разом. Суть другого методу, яким ми сьогодні поділимося, полягає в обсмажуванні фаршу та картоплі окремо, а також у подальшому їх з’єднанні.

Щоб страва була пряною, радимо використовувати не лише сіль та чорний мелений перець. Додайте також сушений часник і петрушку до картоплі. А до м’яса обов’язково всипте копчену паприку, яка зробить вечерю казково ароматною.

Складові
Картопля 1,2 кг, Свинячий фарш 400 г, Цибуля 3 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Сушена петрушка 0,5 ч. л., Часниковий порошок 0,25 ч. л., Соняшникова олія за смаком, Копчена паприка 0,5 ч. л.

Приготування
1. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо її невеликими шматочками. Викладаємо в глибоку ємність до свинячого фаршу.

2. Всипаємо до м’яса копчену паприку, сіль та чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо всі інгредієнти до отримання більш однорідної маси. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній фарш із цибулею до готовності, не забуваючи його періодично помішувати. Перекладаємо м’ясо в миску.

3. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її акуратною соломкою. Додаємо до картоплі сушену петрушку, сіль та чорний перець. Добре перемішуємо.
4. Обсмажуємо картоплю до готовності на тій сковороді, де був фарш. Потім додаємо до овочу м’ясо. Всипаємо сушений часник. Добре перемішуємо.
5. Накриваємо сковороду кришкою. Тримаємо її вміст на середньому вогні протягом 5 хвилин. Приголомшлива вечеря готова!

Розкладіть картоплю з м’ясом по тарілках і презентуйте цю страву з корисним салатом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *