У Кам’янському на обліку перебуває 521 дитина, яка має статус дитини, постраждалої внаслідок війни

Україна як правова та соціальна держава вживає всіх необхідних заходів для забезпечення прав дітей, які постраждали від збройного конфлікту. 5 квітня 2017 року урядом була затверджена постанова №268, що регламентує Порядок надання дитині статусу постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Після повномасштабного вторгнення рф на територію України до Порядку у червні 2023 року було внесено зміни.

Протягом І кварталу 2024 року службою у справах дітей міської ради опрацьовано 141 звернення щодо надання дітям статусу постраждалих від війни. За результатами опрацювання підготовлено 141 проєкт рішень для розгляду їх члена виконавчого комітету міської ради на засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради.

Станом на 1 квітня на обліку в службі у справах дітей міської ради перебуває 521 дитина, яка має статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Так, право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка на час воєнних дій, збройних конфліктів, збройної агресії російської федерації не досягла 18 років (повноліття).

Для надання статусу законний представник дитини подає до служби у справах дітей за задекларованим (зареєстрованим) місцем проживання (перебування) дитини як внутрішньо переміщеної особи заяву і засвідчені в установленому порядку копії таких документів:

– свідоцтво про народження дитини або іншого документу, що посвідчує особу дитини;

– документу, що посвідчує особу заявника;

– довідки про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи

– висновок оцінки потреб сім’ї (особи) у соціальних послугах, підготовлений Комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Дитина, якій виповнилося 14 років, має право самостійно завернутися до служби у справах дітей із заявою.

Рішення приймається органом опіки та піклування з дати реєстрації заяви про надання статусу за результатами розгляду комісії з питань захисту прав дитини.

Статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів надає право на безкоштовне харчування у дошкільних, загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах.

Адреса служби у справах дітей міської ради: просп.Свободи, 2/1, каб.209, 218, м.Кам’янське, Email:ssd@kam.gov.ua

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *