Під Дніпром накрили наркокартель (відео)

У Кривому Розі поліцейські припинили діяльність злочинної групи виробників та торговців метамфетаміном. Учасники угрупування налагодили на території міста виготовлення та збут забороненої психотропної речовини «метамфетамін».

Як встановили слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та оперативники Дніпропетровського управління ДВБ Нацполіції України, група складалася з п’яти місцевих мешканців. 8 квітня за участі поліцейських спецпідрозділу КОРД за місцями проживання підозрюваних, у гаражних приміщеннях та в місцях можливого розташування нарколабораторій на території м. Кривий Ріг та Криворізького району правоохоронці провели 20 санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено гроші в еквіваленті близько 230 тис. гривень, десятки мобільних телефонів та банківських карток, комп’ютерну техніку та блокноти з чорновими записами, інші речові докази, які підтверджують їх злочинну діяльність. Також вилучено електронні ваги та сліп пакети з кристалічною речовиною білого кольору. Речові докази направили на проведення експертизи.

Зараз чотирьом учасниками групи вручені повідомлення про підозру та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Ще одного чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкцією статті зловмисникам передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснює Криворізька східна окружна прокуратура.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *