Рецепт дня: Бісквітні тістечка з шоколадом

Бісквітні тістечка з шоколадом – справжнє задоволення для любителів солодкого. Такий ароматний десерт і тішить смаком, і має цілу низку переваг, роблячи його одним з найулюбленіших солодощів багатьох.

По-перше, бісквітні тістечка мають легку та ніжну текстуру. Тому кожен укус наповнюватиме вас радістю. По-друге, ви можете зробити шоколадну начинку на свій смак. Вона може бути різною: від ніжного крему з кавовим ароматом до густої глазурі.

Невелика порада. Щоб спростити процес приготування основи для такого десерту, можна відмовитись від ідеї замішування тіста двох кольорів. Візьміть кондитерський шоколад. А потім додайте його в тісто і добре перемішайте. У духовці шоколад розплавиться, завдяки чому на світлому бісквіті з’являться чорні цятки.

Складові
Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 250 г, Розпушувач 14 г, Сіль 1 щіп., Ванільний цукор 8 г, Цукор 150 г, Соняшникова олія 100 мл Какао-порошок 100 г, Молоко 260 мл, Цукрова пудра 80 г, Кава 1 ч. л., Сухе молоко 80 г, Вершки 100 мл.

Приготування
1. Приготуйте тісто. У глибоку ємність вбийте яйця. Додайте цукор та сіль. Всипте ванільний цукор. Ретельно збийте все за допомогою внчика.

2. Влийте до яєчної суміші олію. Добре перемішайте. Потім влийте 160 мл молока. Перемішайте все до отримання однорідної консистенції. Поступово введіть в яєчно-молочну суміш просіяне пшеничне борошно. Всипте розпушувач для тіста. Добре перемішайте.

3. Перелийте половину тіста в окрему ємність. Додайте до неї 20 г какао-порошку. Ретельно перемішайте шоколадне тісто, використовуючи ручний віничок.

4. Візьміть силіконові форми для кексів. Наповніть їх тістом, вливаючи всередину то шоколадну, то світлу масу. Чергуйте їх для отримання двоколірної бісквітної основи.
5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Відправте в неї форми на півгодини. Потім дістаньте бісквітики і дайте їм повністю охолонути на решітці.
6. Зробіть крем. Влийте у глибоку миску 100 мл молока. Всипте 80 г какао та цукрову пудру. Додайте сухе молоко і розчинну каву. Добре перемішайте все віничком.

7. Потім додайте до отриманої маси вершки високої жирності. Збийте все за допомогою міксера до однорідного шоколадного крему.

6. Візьміть кондитерський мішок. Наповніть його готовим кремом. Потім розкладіть шоколадно-кавову масу у бісквітні кекси, що повністю остигли. Смакота готова!

Такі тістечка з шоколадною начинкою відмінно підходять для будь-якого випадку: від святкових застіль до повсякденної ранкової кави. Вони завжди будуть чудовим доповненням до вашого чаювання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *