Categories: Події

На Дніпропетровщині посадовець “наварив” 1 млн. грн.

На Дніпропетровщині слідчі викрили злочинну схему та повідомили про підозру посадовцю, який привласнив понад 1 млн державних коштів.
Співробітник квартирно-експлуатаційного управління розробив схему розкрадання державних коштів через укладання договорів про постачання товарів для потреб військових частин.
Як встановили слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, службова особа у 2023 році уклала договір про передачу до служби правопорядку військового майна загальною кількістю 500 одиниць вартістю понад 1 млн гривень. Слідчі провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігуранта та в офісних приміщеннях. В результаті обшуків було вилучено ноутбуки, журнали обліку та іншу документацію про господарську діяльність управління, яка містить інформацію про вчинений злочин.
Вилучені речові докази були вивчені, за ними призначені відповідні експертизи. Фігуранту вручено повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади.
Слідчі заходи відбулися спільно із працівниками УСБУ в Дніпропетровській області. Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.
Олена

Recent Posts

У Дніпрі пограбували чоловіка

У Дніпрі патрульні затримали грабіжника. Удень 14 травня в поліцію надійшла інформація про грабіж у…

43 хв. ago

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

13 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

14 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

14 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

15 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

15 години ago