Categories: Це цікаво

Кому категорично не можна їсти редиску, щоб не нашкодити здоров’ю

Кому не можна їсти редиску попри її корисні властивості – знають не всі. Оскільки сезон цього по-справжньому весняного овочу у розпалі, пропонуємо уточнити – кому його краще не їсти, аби не нашкодити здоров’ю.

РБК-Україна (проект Styler) розповідає, чим корисна редиска, кому варто відмовитись від її вживання, а також як вибрати найкращі коренеплоди.

Чим корисна редиска

Редиска містить велику кількість корисних речовин, необхідних організму людини для профілактики весняного авітамінозу – калій, кальцій, магній, залізо, йод, фосфор, вітамін С, фітонциди, природній інсулін та клітковину тощо.

В цілому, за словами експертів, редиска:

  • зміцнює імунну систему та допомагає боротися з вірусними захворюваннями
  • зміцнює серцево-судинну систему (сприяє зниженню артеріального тиску та допомагає поліпшити кровообіг)
  • сприяє синтезу колагену в організмі
  • регулює метаболізм
  • забезпечує організм необхідним білком, який захищає від атеросклерозу
  • добре впливає на здоров’я печінки (має детоксифікувальні властивості й виводить із крові токсини)
  • допомагає від інфекцій сечовивідних шляхів (має сечогінні властивості та натуральним чином збільшує вироблення сечі)
  • є потужним антибактеріальним засобом (допомагає боротися з інфекціями та захищає нирки)
  • стабілізує рівень цукру
  • сприяє нормальній роботі підшлункової залози
  • сприяє схудненню (хоча містить при цьому велику кількість поживних компонентів)
  • корисна для вагітних (містить багато фолієвої кислоти, яка є вкрай необхідною для правильного розвитку плоду)

Кому не можна їсти редиску

Попри величезну кількість корисних речовин, декому редиску краще не їсти, щоб поберегти здоров’я або ж не погіршити вже наявні в організмі проблеми.

Йдеться передусім про дискомфорт у кишківнику. Тому абсолютно всім дієтологи радять не вживати редиску щодня й у великій кількості.

Не радять їсти цей овоч взагалі тим людям, які мають:

  • схильність до печії
  • гастрит із підвищеним виробленням шлункового соку
  • гострий панкреатит і виразкову хворобу
  • кишковий коліт
  • захворювання щитовидної залози

Крім того, не радять вживати редиску жінкам, які мають дітей на грудному вигодовуванні.

Як вибрати найкращу редиску

Для того, щоб редиска була смачною та корисною, вибирати її радять уважно. До того, як купувати цей овоч, варто звернути увагу на зовнішній вигляд:

  • плоди мають бути гладкі, тверді, без тріщин і чорних плям (вони свідчать про те, що редиска вже починає псуватися)
  • бадилля (зелень) редиски має бути із соковитим зеленим листям

Для того, щоб позбутися можливих шкідливих речовин, дехто радить також перед вживанням замочити редиску на пів години у солоній воді.

Margaret

Recent Posts

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

10 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

11 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

11 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

12 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

12 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

13 години ago