Рецепт дня: Кокосовий пиріг на кефірі

Один із найвідоміших видів випічки в Німеччині — кухен з цукровою скоринкою. Виходить такий пиріг дуже солодким і дуже смачним. Тому втриматися і не взяти наступного шматочка таких ласощів досить важко. Як же готується ароматний кокосовий пиріг на кефірі за німецьким рецептом?

Для цього вам слід використовувати найдоступніші продукти, більшість з яких ви точно зможете знайти у себе на кухні. Ось чому такий десерт можна випікати екстрено (до приходу гостей). Не доведеться ні бігти в магазин за інгредієнтами, ні витрачати багато часу на приготування.

Невеликий нюанс. Щоб у процесі не підгоріла цукрова скоринка пирога, обов’язково використовуйте фольгу. Накрийте нею вміст форми після 15 хвилин випікання. Так вам вдасться уникнути одержання горілої верхівки десерту.

Складові
Кефір 250 мл, Цукор 250 г, Пшеничне борошно 240 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 0,25 ч. л. , Яйце 1 шт. Кокосова стружка 100 г.

Приготування
1. У глибоку миску вливаємо кефір. Всипаємо 100 г цукру. Вбиваємо яйце. Злегка збиваємо все вінчиком до однорідності. Всипаємо ванільний цукор та сіль. Знову добре перемішуємо.

2. Просіюємо в кефірну суміш пшеничне борошно. Додаємо розпушувач для тіста. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою ручного вінчика до однорідної маси.

3. Готуємо посипання. У глибоку ємність всипаємо кокосову стружку. Додаємо 150 г цукру. Гарненько їх перемішуємо.

4. Застилаємо дно форми для випікання пергаментом. Змащуємо її боки олією. Викладаємо у форму тісто і рівняємо його, використовуючи кулінарну лопатку.
5. Посипаємо верх пирога кокосово-цукровою сумішшю, рівномірно її розподіляючи. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім накриваємо пиріг фольгою. Відправляємо його до духової шафи ще на 15 хвилин.
Щоб випічка відрізнялася особливою ніжністю, радимо взяти ще 200 мл вершків. Дістаньте пиріг із духовки. Зробіть кілька проколів у ньому, використовуючи дерев’яну шпажку. Потім полийте гарячу випічку вершками жирністю 10%. Як тільки пиріг охолоне, його можна буде нарізати та подавати до столу. Випічка, що просочилася, матиме ніжний вершковий смак і чудовий аромат.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *