Рецепт дня: Хліб на сухому молоці

Домашній білий хліб залишається класикою, яка завойовує серця своїм простим і водночас неповторним смаком. Можливо, це не оригінальний варіант випічки, але він все одно не має собі рівних. Взяти, наприклад, хліб на сухому молоці. З ніжністю його м’якішу і приємним ароматом не може зрівнятися жоден покупний буханець.

Основні інгредієнти такої випічки – пшеничне борошно, вода, дріжджі, сухе молоко, сіль та цукор. Це натуральні продукти без шкідливих домішок. Їх використання дозволяє контролювати якість саморобної випічки.

Приготування домашнього хліба не тільки приносить задоволення, але й заощаджує ваші гроші. Порівнюючи вартість інгредієнтів із ціною готового буханця в магазині, можна переконатися в його вигідності.

Складові
Пшеничне борошно 340 г, Вода 135 мл, Дріжджі 8 г, Сухе молоко 1 ст. л., Цукор 1 ст. л., Сіль 1 ч. л., Яйце 1 шт., Вершкове масло 20 г.

Приготування
1. Вливаємо у глибоку ємність теплу воду. Додаємо пресовані дріжджі. Всипаємо цукор. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

2. До отриманої суміші всипаємо сіль та сухе молоко. Вбиваємо яйце. Додаємо вершкове масло кімнатної температури. Ретельно перемішуємо суміш до однорідності, використовуючи ручний віничок. Просіюємо борошно пшеничне. Вводимо його в дріжджову суміш у декілька прийомів. Спершу замішуємо тісто кулінарною лопаткою, а потім руками. Робимо це протягом 5-7 хвилин.

3. Однорідне тісто, яке не липне до рук, поміщаємо в миску. Накриваємо його харчовою плівкою чи рушником. Забираємо тісто в тепле місце на 60 хвилин.

4. Злегка припиляємо робочу поверхню борошном. Обминаємо на ній тісто. Потім формуємо із нього прямокутний пласт. Складаємо його краї у серединку. Потім згортаємо все в рулет.
5. Ховаємо всі шви заготівлі вниз, щоб хліб вийшов гарним. Округлюємо тісто і поміщаємо його в ємність, присипану борошном. Накриваємо майбутній хліб рушником. Залишаємо його за кімнатної температури на 60 хвилин для вистоювання.

7. Викладаємо заготовку на пергамент. Присипаємо її трохи борошном. Робимо за допомогою леза візерунок у вигляді колосків на тісті. Потім робимо 2 основних надрізи навхрест глибиною не більше 1 см.

8. Розігріваємо духову шафу до 190 градусів. Поміщаємо хліб на пергамент у круглу форму для випікання. Відправляємо його в духовку на 35-40 хвилин.
Процес приготування домашнього хліба може бути не тільки приємним заняттям, але й способом розслабитись та зняти стрес. Робота з тістом, очікування підйому та випікання – всі ці процеси приносять задоволення та заспокоєння.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *