Рецепт дня: Локма – пончики по-турецьки

Цей десерт неодмінно сподобається тим, хто полюбляє східні солодощі – медово-солодкі, хрумкі та рум”яні. Приготуйте турецькі пончики локма за цим рецептом і ви точно будете задоволені.

ІНГРЕДІЄНТИ
борошно – близько 500 г, сир кисломолочний – 3 ст. несолоний, цукор – 4 ст.л., сіль за смаком, ваніль – 1 г, яйця – 1 шт., дріжджі – 13 г, вода – 200 г теплої, мед – 1 ст.л. (можна і без нього), олія – для смаження.
ДЛЯ СИРОПУ
цукор – 1 ст., вода – 1, 5 ст., лимони – сік 1 лимона / за бажанням /.
ДЛЯ ПОСИПКИ
цукрова пудра, кориця – небагато / за бажанням /

ПРИГОТУВАННЯ
1. З продуктів замісити м’яке тісто. Дати піднятися протягом 20 хвилин. Сформувати кульки розміром з волоський горіх і смажити їх у гарячій олії, в глибокій сковороді.

2. Смажити, часто перевертаючи, до бажаного темно-золотистого кольору. Після охолодження тверді локмі (пончики) опустити в гарячий сироп.

3. Можна залити їх сиропом, помістивши в більш глибоке деко. Коли вони охолонуть і просочаться сиропом, посипати цукровою пудрою.

4. З цієї дози має вийти близько 70 шт. Після того як полежать деякий час, вони набувають аромату і смаку куплених пончиків.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *