Рецепт дня: Пиріжки з м’ясом та сиром у духовці

Вам захотілося смачних домашніх пиріжків, але витрачати величезну кількість олії на їхнє смаження бажання немає? Озбройтеся сьогоднішнім рецептом. Так ви зможете поласувати апетитною випічкою, яка не передбачає смаження на сковороді. Як же зробити рум’яні пиріжки з м’ясом та сиром без готування на соняшниковій олії?

Відповідь на це питання надзвичайно проста. Випікайте золотисті пиріжки в духовці. Так вам вдасться приготувати більш корисну альтернативу смаженій випічці. Тісто буде пишним і м’яким, а начинка неймовірно соковитою. Суцільне блаженство!
Оригінальний спосіб ліплення таких, здавалося б, звичайних пиріжків висадив у повітря Мережа. Читайте нижче, як надати їм цікаву форму трикутників без особливої метушні та великої кількості витраченого часу.

складові
Молоко 215 мл, Пшеничне борошно 450 г, Сухі дріжджі 1 ч. л., Сіль 1,5 ч. л., Цукор 1 ст., Яйце 1 шт., Соняшникова олія 80 мл, Свинячий фарш 300 г, Цибуля 2 шт., Твердий сир 100 г, Зелена цибуля 0,5 пуч., Кріп 0,5 пуч., Чорний перець (мелений) 2 дрібки, Коріандр 0,25 ч. л., Яєчний жовток 1 шт.

Приготування
1. Готуємо тісто. Підігріваємо 200 мл молока. Вливаємо його в миску. Всипаємо до нього цукор, 1 ч. л. солі та сухі дріжджі. Добре все перемішуємо. Залишаємо суміш на 10 хвилин при кімнатній температурі.

2. Вбиваємо в молоко яйце. Вливаємо 50 мл олії. Додаємо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на півгодини в теплому місці. Потім формуємо з тіста 8 кульок однакового розміру. Викладаємо їх на обробну поверхню або на тарілку, дотримуючись між ними відстань. Накриваємо тісто рушником.

3. Робимо начинку. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дуже дрібно. Додаємо цибулю до свинячого фаршу. Всипаємо сіль, чорний мелений перець та коріандр.

4. Вливаємо до м’яса 30 мл соняшникової олії. Добре все перемішуємо. Окремо натираємо на тертці твердий сир. Ретельно промиваємо свіжу зелень. Обсушуємо її та дрібно нарізаємо.

5. Розкочуємо кулю з тіста в тонкий коржик. Візуально поділяємо її на 3 сектори, на кожен з яких викладаємо невелику частину твердого сиру, свіжої зелені та м’ясної суміші.
6. З одного боку заготовки робимо надріз, доходячи до середини. Розділяємо таким чином частину з м’ясом та з сиром. Потім викладаємо тісто із фаршем на зелень. Ретельно защипуємо краї.

7. Далі викладаємо отриману частину заготовки на тісто з твердим сиром. Добре защипуємо краї. Проходимося по ньому виделкою, створюючи рифлений узор. Застилаємо лист пекарським папером. Викладаємо на нього заготовки із начинкою. Розігріваємо духову шафу до 170 градусів.

8. У невеликій ємності збиваємо яєчний жовток з молоком, що залишилося. Змащуємо отриманою сумішшю заготовки, використовуючи кулінарний пензлик.
9. Відправляємо лист з майбутніми пиріжками в розігріту духовку на 35-40 хвилин. За бажання перед цим посипаємо їх кунжутом.
Експерименти під час приготування такої випічки вітаються. Не бійтеся замінювати інгредієнти начинки на інші продукти. Наприклад, замість свіжої зелені візьміть обсмажені на сковороді печериці. Як же смачно вийде!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *