Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Молочний десерт без випічки

За відсутності бажання включати духовку цей рецепт солодкої страви точно зможе виручити вас. Іспанський молочний десерт без яєць не передбачає випікання. Але, незважаючи на свою простоту приготування, ці ласощі мають бездоганний смак. Саме тому вони прикули до себе увагу гурманів із усіх куточків світу.

Цей десерт має стародавнє коріння та історію, що сягає вглиб іспанської культури. Використовувані інгредієнти (згущене молоко та вершки) втілюють у собі багатство та велику кількість середземноморських пасовищ, де корови пасуться на соковитій зеленій траві. Завдяки цьому їхнє молоко високої якості.

Безумовно, відсутність необхідності використання пшеничного борошна, яєць та духовки під час приготування цього десерту робить його дуже популярним. Проте вражають такі ласощі саме легкістю та ніжністю. Процес їх приготування передбачає лише змішування згущеного молокаи зі свіжими вершками і звичайним молоком в правильних пропорціях для створення настільки ідеального поєднання солодощі і кремовості.

Складові
Молоко 400 мл, Згущене молоко 370 г, Вершки 200 мл, Желатин 12 г.

Приготування
1. Вливаємо у чашу блендера молоко. Додаємо вершки. Їх можна брати будь-якої жирності. Додаємо згущене молоко. Пробиваємо все в блендері протягом 2 хвилин.

2. У невелику ємність всипаємо швидкорозчинний желатин. Заливаємо його водою. Добре перемішуємо. На водяній бані розпускаємо желатин до отримання однорідної суміші. Вводимо її до основного складу. Знову пробиваємо все блендером протягом 1 хвилини.

3. Беремо силіконову форму. Змащуємо її олією. Виливаємо у форму молочну суміш, рівномірно її розподіляючи.

4. Відправляємо десерт до морозильної камери на 2 години до повного застигання. Готово!
До речі, ви можете відправити такий десерт застигати або у великій силіконовій формі, або у порційних скляних келихах, як це роблять в Іспанії. Якщо вам більше подобається другий варіант, не змащуйте перед цим внутрішню частину ємностей маслом. Адже вам не доведеться витягати з них десерт. Подайте молочні ласощі прямо в келихах, щоб підкреслити їх вишуканий зовнішній вигляд та текстуру. Додавання на верхівку тонко нарізаних фруктів або горіхів надасть цій солодкій страві смаковий акцент і естетичну чарівність.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині упіймали браконьєрів-водолазів з з підводними рушницями

Державні інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля припинили спробу незаконної підводної риболовлі. Порушники ретельно підготувалися: одягли неопренові костюми, ласти,…

28 хв. ago

Кам’янське передало ЗСУ чергову партію FPV-дронів (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Для захисників з Кам’янського, які виконують бойові завдання…

11 години ago

Дніпрянка побира чоловіка у кафе: що вирішив суд

Місцева мешканка вчинила хуліганські дії та завдала тяжких тілесних ушкоджень відвідувачу одного з закладів в…

14 години ago

У Дніпрі п’яна жінка впала з висоти 3-го поверху

У Дніпрі дві бригади "швидкої" рятували жінку, яка після падіння з висоти 3-го поверху опинилася…

15 години ago

Чорна комедія “Драма” з Паттінсоном і Зендаєю вийде у прокат навесні (відео)

Студія A24 представила перший трейлер фільму "Драма" - чорної комедії режисера Крістоффера Борґлі, відомого за стрічкою "Сценарій…

15 години ago

На Дніпропетровщині вандали розбили скло у міському автобусі

У Кривому Розі на зупинці в районі КРЕСу невідомі вандали розбили скло автобуса. Про це…

15 години ago