Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Молочний десерт без випічки

За відсутності бажання включати духовку цей рецепт солодкої страви точно зможе виручити вас. Іспанський молочний десерт без яєць не передбачає випікання. Але, незважаючи на свою простоту приготування, ці ласощі мають бездоганний смак. Саме тому вони прикули до себе увагу гурманів із усіх куточків світу.

Цей десерт має стародавнє коріння та історію, що сягає вглиб іспанської культури. Використовувані інгредієнти (згущене молоко та вершки) втілюють у собі багатство та велику кількість середземноморських пасовищ, де корови пасуться на соковитій зеленій траві. Завдяки цьому їхнє молоко високої якості.

Безумовно, відсутність необхідності використання пшеничного борошна, яєць та духовки під час приготування цього десерту робить його дуже популярним. Проте вражають такі ласощі саме легкістю та ніжністю. Процес їх приготування передбачає лише змішування згущеного молокаи зі свіжими вершками і звичайним молоком в правильних пропорціях для створення настільки ідеального поєднання солодощі і кремовості.

Складові
Молоко 400 мл, Згущене молоко 370 г, Вершки 200 мл, Желатин 12 г.

Приготування
1. Вливаємо у чашу блендера молоко. Додаємо вершки. Їх можна брати будь-якої жирності. Додаємо згущене молоко. Пробиваємо все в блендері протягом 2 хвилин.

2. У невелику ємність всипаємо швидкорозчинний желатин. Заливаємо його водою. Добре перемішуємо. На водяній бані розпускаємо желатин до отримання однорідної суміші. Вводимо її до основного складу. Знову пробиваємо все блендером протягом 1 хвилини.

3. Беремо силіконову форму. Змащуємо її олією. Виливаємо у форму молочну суміш, рівномірно її розподіляючи.

4. Відправляємо десерт до морозильної камери на 2 години до повного застигання. Готово!
До речі, ви можете відправити такий десерт застигати або у великій силіконовій формі, або у порційних скляних келихах, як це роблять в Іспанії. Якщо вам більше подобається другий варіант, не змащуйте перед цим внутрішню частину ємностей маслом. Адже вам не доведеться витягати з них десерт. Подайте молочні ласощі прямо в келихах, щоб підкреслити їх вишуканий зовнішній вигляд та текстуру. Додавання на верхівку тонко нарізаних фруктів або горіхів надасть цій солодкій страві смаковий акцент і естетичну чарівність.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

2 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

2 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

3 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

3 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

3 години ago

На Дніпропетровщині водій фури скоїв смертельну ДТП: що вирішив суд

Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…

4 години ago