Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Молочний десерт без випічки

За відсутності бажання включати духовку цей рецепт солодкої страви точно зможе виручити вас. Іспанський молочний десерт без яєць не передбачає випікання. Але, незважаючи на свою простоту приготування, ці ласощі мають бездоганний смак. Саме тому вони прикули до себе увагу гурманів із усіх куточків світу.

Цей десерт має стародавнє коріння та історію, що сягає вглиб іспанської культури. Використовувані інгредієнти (згущене молоко та вершки) втілюють у собі багатство та велику кількість середземноморських пасовищ, де корови пасуться на соковитій зеленій траві. Завдяки цьому їхнє молоко високої якості.

Безумовно, відсутність необхідності використання пшеничного борошна, яєць та духовки під час приготування цього десерту робить його дуже популярним. Проте вражають такі ласощі саме легкістю та ніжністю. Процес їх приготування передбачає лише змішування згущеного молокаи зі свіжими вершками і звичайним молоком в правильних пропорціях для створення настільки ідеального поєднання солодощі і кремовості.

Складові
Молоко 400 мл, Згущене молоко 370 г, Вершки 200 мл, Желатин 12 г.

Приготування
1. Вливаємо у чашу блендера молоко. Додаємо вершки. Їх можна брати будь-якої жирності. Додаємо згущене молоко. Пробиваємо все в блендері протягом 2 хвилин.

2. У невелику ємність всипаємо швидкорозчинний желатин. Заливаємо його водою. Добре перемішуємо. На водяній бані розпускаємо желатин до отримання однорідної суміші. Вводимо її до основного складу. Знову пробиваємо все блендером протягом 1 хвилини.

3. Беремо силіконову форму. Змащуємо її олією. Виливаємо у форму молочну суміш, рівномірно її розподіляючи.

4. Відправляємо десерт до морозильної камери на 2 години до повного застигання. Готово!
До речі, ви можете відправити такий десерт застигати або у великій силіконовій формі, або у порційних скляних келихах, як це роблять в Іспанії. Якщо вам більше подобається другий варіант, не змащуйте перед цим внутрішню частину ємностей маслом. Адже вам не доведеться витягати з них десерт. Подайте молочні ласощі прямо в келихах, щоб підкреслити їх вишуканий зовнішній вигляд та текстуру. Додавання на верхівку тонко нарізаних фруктів або горіхів надасть цій солодкій страві смаковий акцент і естетичну чарівність.

Олена

Recent Posts

У театрі Кам’янського відбувся благодійний мистецький вечір на підтримку добровольчої армії

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "На Новій сцені театру імені Лесі Українки провели…

7 години ago

Мер Кам’янського провів черговий прийом громадян з особистих питань

Сьогодні мер Кам'янського провів черговий прийом громадян з особистих питань. "Найбільше звернень стосувалося житлово-комунальної сфери…

11 години ago

У Музеї Кам’янського відкрили унікальний виставковий проєкт “ANIMALтерапія”

5 вересня, в Музеї історії міста Кам’янське відбулося відкриття виставкового рекреаційного інтерактивного проєкту «ANIMALтерапія». Ця…

12 години ago

У Дніпрі чоловік забив до смерті дружину

У Дніпрі чоловіка засуджено до семи років позбавлення волі за смертельне побиття дружини. Суд виніс…

12 години ago

На Дніпропетровщині Volkswagen врізався в маршрутку з пасажирами: є постраждалі (відео)

У Кривому Розі сталася аварія за участю легковика та громадського транспорту. Про це повідомляє Телеканал…

13 години ago

У Дніпрі затримали агента фсб

Контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі російського агента, який готував координати для нової серії повітряних…

13 години ago