Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Молочний десерт без випічки

За відсутності бажання включати духовку цей рецепт солодкої страви точно зможе виручити вас. Іспанський молочний десерт без яєць не передбачає випікання. Але, незважаючи на свою простоту приготування, ці ласощі мають бездоганний смак. Саме тому вони прикули до себе увагу гурманів із усіх куточків світу.

Цей десерт має стародавнє коріння та історію, що сягає вглиб іспанської культури. Використовувані інгредієнти (згущене молоко та вершки) втілюють у собі багатство та велику кількість середземноморських пасовищ, де корови пасуться на соковитій зеленій траві. Завдяки цьому їхнє молоко високої якості.

Безумовно, відсутність необхідності використання пшеничного борошна, яєць та духовки під час приготування цього десерту робить його дуже популярним. Проте вражають такі ласощі саме легкістю та ніжністю. Процес їх приготування передбачає лише змішування згущеного молокаи зі свіжими вершками і звичайним молоком в правильних пропорціях для створення настільки ідеального поєднання солодощі і кремовості.

Складові
Молоко 400 мл, Згущене молоко 370 г, Вершки 200 мл, Желатин 12 г.

Приготування
1. Вливаємо у чашу блендера молоко. Додаємо вершки. Їх можна брати будь-якої жирності. Додаємо згущене молоко. Пробиваємо все в блендері протягом 2 хвилин.

2. У невелику ємність всипаємо швидкорозчинний желатин. Заливаємо його водою. Добре перемішуємо. На водяній бані розпускаємо желатин до отримання однорідної суміші. Вводимо її до основного складу. Знову пробиваємо все блендером протягом 1 хвилини.

3. Беремо силіконову форму. Змащуємо її олією. Виливаємо у форму молочну суміш, рівномірно її розподіляючи.

4. Відправляємо десерт до морозильної камери на 2 години до повного застигання. Готово!
До речі, ви можете відправити такий десерт застигати або у великій силіконовій формі, або у порційних скляних келихах, як це роблять в Іспанії. Якщо вам більше подобається другий варіант, не змащуйте перед цим внутрішню частину ємностей маслом. Адже вам не доведеться витягати з них десерт. Подайте молочні ласощі прямо в келихах, щоб підкреслити їх вишуканий зовнішній вигляд та текстуру. Додавання на верхівку тонко нарізаних фруктів або горіхів надасть цій солодкій страві смаковий акцент і естетичну чарівність.

Олена

Recent Posts

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

2 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

3 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

4 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

4 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

5 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

5 години ago