Рецепт дня: Пісна піца з баклажанами

Ця надзвичайно смачна і проста в приготуванні пісна піца стане прекрасним перекусом як на пікніку, так і в дорозі. Та й до обіднього столу цілком підійде. Повірте, незважаючи на те, що в ній немає м’яса, піца виходить дуже ситною.

Особливу увагу хочемо звернути на тісто. Готується дуже швидко і легко — на олії та крижаній воді. Не потрібно ніяких дріжджів чи розпушувача. У підсумку ви отримаєте хрумкий корж, який подобається всім без винятку. Можливо, піца буде виглядати не так ефектно, як у кафе, але на кінцевий результат це ніяк не вплине.

З цієї кількості інгредієнтів ви отримаєте дві великі піци діаметром 30 см або одну більшу на стандартному деку 42х37 см. Для більшої пікантності баклажани краще попередньо обсмажити з часником і копченою паприкою на сухій сковороді гриль. Відмінними добавками для такої піци стануть такі сири, як моцарелла, пармезан або дор блю. Також можете додати трохи печериць або болгарського перцю.

Складові
Пшеничне борошно 350 г, Сіль1 г, Сода 1 ч. л., Лимонний сік 2 ч. л., Вода 200 мл, Оливкова олія 4 ст. л., Базилік 20 г ,Помідор 2 шт., Баклажан 1 шт., Помідори чері до смаку, Пармезан 30 г, Червона цибуля 1 шт., Оливки 40 г, Сушений базилік за смаком, Орегано до смаку, Майоран до смаку.

Приготування
1. З’єднайте просіяне борошно, сіль і соду, попередньо погашену лимонним соком. Поступово вливайте холодну воду, перемішуючи руками. Посипте стіл борошном і добре вимісіть тісто.

2. Розкотіть заготовку тонким пластом, викладіть на застелений пергаментом лист і змастіть олією.

3. Очистіть великі помідори від шкірки та подрібніть блендером. Розподіліть томатне пюре по тісту і посипте листям базиліка.

4. Баклажан наріжте на кружальця, злегка посоліть та залиште на 30 хв. Злийте рідину. Викладіть овоч на піцу разом із розрізаними навпіл помідорами чері. Далі йдуть кільця червоної цибулі та оливки.

5. Потім змастіть все олією і ще трохи посоліть до смаку. За бажанням посипте блюдо тертим сиром.

6. Приправте корж сушеними травами і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готову страву прикрасьте сіточкою із соусу бальзамік.
Щоб баклажани не пригоріли, краще випікати заготовку на нижньому або середньому ярусі духовки. Така вегетаріанська піца з баклажанами – чудова закуска або легка гаряча страва. Синій овоч надає піці соковитості та певної гостроти. Обов’язково спробуйте!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *