Рецепт дня: Грецька піта без дріжджів

Грецька піта – апетитні кишеньки з тіста, які можна доповнити абсолютно будь-якою начинкою. Готується така закуска із найпростішого набору продуктів. Вам знадобляться лише пшеничне борошно, олія, сіль і, звичайно, вода. Бюджетніше просто не буває!

Щоб коржики з тіста в процесі випікання на сковороді надулися, перетворившись на кишеньки, використовувати дріжджі не потрібно. Просто обсмажте їх на сухій сковороді і здивуйтеся чудовому результату!

Якщо тісто в процесі розкочування коржів порветься, при випіканні пити повітря почне виходити через дірочку, що утворилася назовні. Тому появи порожнини всередині ви не зможете досягти. Ось чому слід розкочувати тісто максимально акуратно.

Складові
Пшеничне борошно 370 г, Вода 200 мл, Соняшникова олія 2 ст. л., Сіль1 ч. л.

Приготування
1. Влийте гарячу воду у невелику ємність. Всипте в неї сіль. Добре перемішайте.

2. У велику миску просійте 350 г пшеничного борошна. Влийте до неї підсолену гарячу воду та олію. Спочатку замішуйте тісто лопаткою. Потім перейдіть до роботи руками.

3. У вас має вийти однорідне тісто. Накрийте його рушником або харчовою плівкою та залиште відпочити при кімнатній температурі на 20 хвилин.

4. Припиліть робочу поверхню пшеничним борошном, що залишилося. Розділіть на ній тісто на 6 рівних частин. Скачайте з кожного шматочка акуратну кульку. Накрийте їх рушником або пакетом і залиште на кухні ще на 10 хвилин.

5. Розкачайте кульки з тіста в тонкі коржики, діаметр яких 16 см. Їх форма має бути круглою. Завдяки цьому піта добре підніметься під час випікання.
6. Розігрійте сковороду без додавання олії. Смажте на ній заготовку з одного боку до рум’яного кольору. Потім переверніть її.

7. Обсмажте піту і з іншого боку до рум’янцю. Після того, як почне утворюватися кишенька всередині, переверніть її знову. Зачекайте, коли піта надимається, а потім приберіть зі сковороди.

Далі вам залишиться лише зробити надріз з одного боку піти, щоб начинити її на власний розсуд. Як наповнення для такої закуски рекомендуємо використовувати свинину, нарізану смужками. Обсмажте її із овочами на сковороді. Потім полийте все кисло-солодким соусом та начиніть кишеньки з тіста. Найсмачніша піта з м’ясом та овочами готова!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *