Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яловичина в соусі цахтон

Кавказький соус Цахтон – суміш кисломолочного продукту із додаванням великої кількості свіжої зелені, а також часнику. Найчастіше під час його приготування кухарі ще використовують волоські горіхи, які подрібнюють до стану крихти, та дрібно нарізаний перець чилі. Розповідаємо, як подається яловичина у соусі цахтон.

Така пряна суміш – чудове доповнення до м’яса. Найчастіше соусом цахтон заправляють відварену яловичину, нарізану смужками або кубиками. Просто перемішує ці інгредієнти, а потім відправляєте їх в холодильник. Шикарна холодна закуска готова!
М’ясо, приготоване таким способом, має не тільки бездоганний смак, але й безліч корисних властивостей. Яловичина – чудове джерело білка, заліза та інших важливих поживних речовин, необхідних для здорового харчування. Прянощі та зелень, що використовуються в соусі, відомі своїми антиоксидантними та протизапальними властивостями.

Складові
Яловичина 500 г, Сметана 250 г, Кінза 25 г, Петрушка 10 г, Кріп 10 г, Часник 2 зуб.

Приготування
1. Добре промиваємо яловичину. Поміщаємо її в каструлю (цілим шматком). Заливаємо м’ясо водою. Відправляємо каструлю на вогонь. Після закипання варимо яловичину протягом 1,5 годин, регулярно знімаємо піну. Потім всипаємо сіль і додаємо лавровий лист. Варимо м’ясо ще протягом 40 хвилин (до його м’якості).

2. Готуємо соус цахтон. Добре промиваємо зелень під проточною водою. Обсушуємо її. Дуже дрібно нарізаємо кінзу, петрушку та кріп. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес.

3. У глибоку ємність викладаємо сметану будь-якої жирності. Додаємо до неї подрібнену зелень та часник. Всипаємо до сполучених продуктів для соусу сіль та чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

4. Повністю остиглу яловичину нарізаємо на акуратні брусочки (соломкою). Викладаємо її в глибоку миску. Додаємо до м’яса соус цахтон і добре перемішуємо. Відправляємо блюдо на 1 годину в холодильник. Готово!

Нехай м’ясо постоїть у холоді не менше 60 хвилин. За цей час відварена яловичина просочиться смаком та ароматом незрівнянного соусу цахтон. Після цього таку чудову страву можна буде презентувати гостям.

Олена

Recent Posts

Кам’янська бібліотека ім.Т.Г.Шевченка відзначила 90-річний ювілей (фото)

14 травня, у залі Zorya Hall, привітали бібліотекарів з великою подією – 90-річним ювілеєм. Про…

16 хв. ago

Фільм «Супердівчина» з Міллі Алкок вийде у червні 2026 року (відео)

Американська кіностудія DC Studios, яка є дочірньою компанією Warner Bros. Entertainment, оголосила, що стрічка «Супердівчина»…

45 хв. ago

У Дніпрі спіймали наркокур’єра

У Дніпрі у наркокур’єра поліцейські вилучили наркотиків на 180 тисяч гривень. 30-річний чоловік працював  в інтернет-крамниці…

1 годину ago

Зірки українського театру і кіно показали у Кам’янському виставу “Наші Кайдаші”

14 травня у на Основній сцені театру ім. Лесі Українки Кам’янського відбувся показ гастрольної вистави…

2 години ago

Рецепт дня: Чізкейк із полуницею

Навіть знаменитий нью-йоркський чізкейк з дорогих ресторанів поступається смаком домашньому полуничному торту з желе. А…

2 години ago

На Дніпропетровщині скасували екстрені відключення світла

Зранку у середу, 15 травня, у Києві та області, на Одещині, Донеччині та Дніпропетровщині скасували…

3 години ago