Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Грузинська паска з цукатами

Грузинська кухня відома своєю дивовижною палітрою смаків та ароматів. А до чого ж незрівнянною виходить їхня випічка! Давайте сьогодні поговоримо про те, як спекти справжню грузинську паску з цукатами, яка не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Гарантовано!

Поєднання м’якої текстури великодньої випічки з цукатами створює такий смаковий букет, що його просто неможливо описати словами. Цукати додають у десерт нотки солодощі та соковитості, роблячи кожен шматочок паски справжнім задоволенням. І хіба це не ідеальна випічка?

Секрет неймовірного аромату. Щоб паска пахла просто чарівно, за 3 години до її приготування замочіть цукати в коньяку. Аромат цього міцного алкоголю додасть глибини смаку паски.

Складові
Пшеничне борошно 780 г, Цукор 250 г, Сухі дріжджі 11 г, Молоко 400 г, Ванілін за смаком, Сіль 1 щіп., Яйце 4 шт., Апельсинова цедра 10 г, Цукати 100 г, Коньяк 50 мл, Вершкове масло 250 г.

Приготування
1. Робимо опару. Вливаємо у глибоку ємність тепле молоко. Всипаємо сухі швидкодіючі дріжджі та 50 г цукру. Добре перемішуємо все, використовуючи віничок.

2. Всипаємо в молочну суміш 50 г пшеничного борошна. Знову все перемішуємо віничком. Накриваємо миску з опарою рушником або харчовою плівкою. Залишаємо її при кімнатній температурі на 20 хвилин. Всипаємо ванілін, сіль та 200 г цукру. Добре перемішуємо всі інгредієнти за допомогою віничка.

3. Натираємо на дрібній тертці апельсинову цедру. Всипаємо її в яєчно-молочну суміш. Додаємо в неї розм’якшене вершкове масло та цукати, попередньо замочені в коньяку.

4. Всипаємо до з’єднаних інгредієнтів пшеничне борошно, що залишилося. Замішуємо тісто руками, ретельно розтираючи вершкове масло у процесі. Накриваємо його рушником. Залишаємо тісто в теплі на 40 хвилин.
5. Потім перемішуємо тісто за допомогою лопатки. Знову накриваємо його та залишаємо в теплі ще на 1 годину. Потім ще раз добре перемішуємо тісто. Розкладаємо його у паперові форми для паски, наповнюючи їх наполовину.

6. Накриваємо тісто рушником. Залишаємо його для вистоювання ще на 40 хвилин. Потім викладаємо формочки на лист. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готово!

Пишна паска з цукатами та апельсиновою цедрою — справжня подорож смаковими просторами Грузії. Ніжна текстура, солодкий аромат та багатий смак цієї випічки роблять її ідеальним вибором для великоднього столу.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі зникла 15-річна дівчина

Поліція Дніпра розшукує 15-річну Тетяну Терновську. 20 травня дівчина пішла з місця мешкання в Центральному…

18 хв. ago

У Дніпрі нетверезий військовий на Volkswagen врізався у два припарковані авто

У неділю, 19 травня, у Дніпрі сталася ДТП на вулиці Севастопольській. Там зіткнулися два Volkswagen,…

56 хв. ago

Кам’янські каратисти стали призерами чемпіонату Європи в Болгарії

18 та 19 травня в болгарському місті Варна проходив 37 відкритий чемпіонат Європи з Кіокушин…

1 годину ago

У Дніпрі зіштовхнулися Hyundai служби таксі Uklon та Kia

У понеділок, 20 травня, на Запорізькому шосе, в районі перехрестя з 1-м Запорізьким тупиком, сталася…

2 години ago

У Дніпрі у заброшці знайшли труп військового

Страшну знахідку виявили випадково у покинутій будівлі на Степана Бандери у Дніпрі. Там на другому…

2 години ago

У Кам’янському без надзвичайних подій

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "На території Кам’янського вночі було тихо – без…

3 години ago