На святковий стіл, звичайно, дешевше подавати курку. Це не тільки швидше та дешевше, ніж червоне м’ясо, але й корисніше. І арсенал рецептів не обмежується відбивними та запеченими ніжками. Спробуйте приготувати курячий рулет із горіхами. Ця страва відповідає всім вимогам: вона надзвичайно смачна, нескладна у приготуванні і, звичайно ж, ефектна. Особливо у розрізі!
Після того як ви навчитесь готувати курячий рулет з начинкою, подавати цю страву можна буде не тільки гостям, а й домашнім на звичайну буденну вечерю. Незважаючи на те, що гаряче виглядає шикарно і ошатно, інгредієнти для його приготування потрібні найпростіші.
Спершу вас може здивувати поєднання курки та волоських горіхів. Все ж таки існує не так багато страв, де ці інгредієнти зустрічаються. Але повірте, у курячому рулеті з овочами та горіхами смаки всіх продуктів дуже вдало поєднуються. Тільки спробуйте, як це смачно!
Складові
Куряче філе 500 г, Цибуля 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Часник 3 зуб., Волоські горіхи 150 г, Твердий сир150 г, Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку, Паприка до смаку, Вершкове масло 50 г, Яйце 2 шт., Панірувальні сухарі 5 ст. л., Кунжут 5 ст. л., Пшеничне борошно 6 ст. л., Соняшникова олія 40 мл.
Приготування
1. Куряче філе наріжте такими шматочками, як на відбивні. Злегка відбийте їх.
2. Цибулю наріжте четвертинками кілець і обсмажте її на розігрітій соняшниковій олії. Болгарський перець наріжте кубиками і відправте його на сковороду до цибулі. Обсмажуйте ще 5 хвилин.
3. Подрібніть часник та горіхи. Сир натріть на великій тертці.
4. На фольгу викладіть вершкове масло, а на нього – відбите м’ясо пластом. Посоліть, поперчіть і приправте паприкою до смаку.
5. Помірно розподіліть по курячому філе обсмажені овочі, потім горіхи, часник і сир.
6. За допомогою фольги загорніть м’ясо з начинкою в рулет. Використовуйте кілька шарів фольги, щоб усі частини рулету були закриті. Випікайте 45 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці.
7. Розріжте рулет навпіл. Кожну половину спершу обваляйте в борошні, потім у яйці, а потім у суміші панірувальних сухарів та кунжуту. Обсмажте рулет на розігрітій з маслом сковороді з усіх боків до рум’яності.
Після того, як дістанете рулет із курячого філе з духовки, не поспішайте знімати фольгу. Залишіть його на деякий час остигати, щоб весь сік, що виділився, і розтанула вершкове масло вбралися в рулет. Особливо вам сподобається апетитна золотиста скоринка, яка з’являється у цієї страви після обсмажування в паніровці. Обов’язково спробуйте!