У Кам’янському професійному училищі створять сучасний навчально-практичний центр

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

Сучасні навчально-практичні центри створять у 9 профтехах регіону. Тих, що долучились до урядового проєкту від Міністерства освіти і науки. Дніпропетровщина разом зі Львівщиною – лідери за кількістю схвалених заявок. Кошти на втілення задуму розподілили між областями.
Нашій Кабмін виділив 85 млн грн. Вкладаються в ініціативу й місцеві бюджети. Освітні заклади вже розпочали ремонтувати приміщення під майстерні.

Серед них – вище професійне училище у Кам’янському. Тут готують фахівців для металургійної галузі й машинобудування.  Зараз облаштовують навчальний простір для майбутніх токарів, фрезерувальників, верстатників. Хаб буде заточений під обробку металів різанням. Із новітнім обладнанням. Всередині триває оздоблення стін. А ще – замінюють систему опалення. До процесу долучилися учні. Виготовляють необхідні деталі, зварюють труби. В планах оновити вікна, змонтувати підвісну стелю.

Робітничі професії – це те, що потрібно державі. Як і спеціалісти, які відбудовуватимуть країну, – сказано в повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *