Рецепт дня: Міні-котлети

Для отримання соковитих котлет не слід формувати гігантів. Куди краще зробити крихітні м’ясні вироби, які будуть особливо ніжними та ароматними. Радимо вам посмажити міні-котлети з двох видів фаршу для найсмачнішої вечері.

Під час приготування такої страви можна використовувати свої улюблені спеції. Ми ж рекомендуємо вам додати у фарш чорний мелений перець, копчену паприку та, звичайно ж, сіль. Також не бійтеся використовувати сушену зелень, прованські трави та інші прянощі для надання страві сильнішого аромату.

Головна перевага таких апетитних міні-котлет – поєднання смаків та текстур двох різних видів м’яса. Свинина надасть котлетам багатий і насичений аромат, а курка додасть ніжності та легкості страв. Ця комбінація зробить ваші котлети дуже смачними для любителів м’ясних страв.

Складові
Курячий фарш 350 г, Свинячий фарш 350 г, Яйце 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 1 зуб., Хліб 30 г, Молоко 90 мл, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 0,5 ч. л., Соняшникова олія за смаком, Пшеничне борошно за смаком.

Приготування
1. Очистіть цибулю від лушпиння. Наріжте її шматочками. Подрібніть цибулю до стану кашки, використовуючи блендер чи м’ясорубку. Очистити часник. Пропустіть його через прес.

2. У глибоку ємність помістіть білий хліб, розламаний на кілька шматочків. Залийте його молоком. Залишіть хліб при кімнатній температурі на 10 хвилин для замочування. У великій ємності з’єднайте курячий і свинячий фарш. Вбийте до них яйце. Додайте подрібнену цибулю та часник. Відіжміть хліб від молока. Додайте його до з’єднаних інгредієнтів.

3. Всипте до м’ясного фаршу сіль та чорний мелений перець. Додати копчену паприку. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної консистенції.

4. Руками, змащеними олією, сформуйте котлетки невеликого розміру. Відправте сковороду на вогонь. Розжарити на ній олію. Встановіть середнє нагрівання.
5. Обваляйте заготовки в борошні. Потім обсмажте мініатюрні котлети на сковороді з двох боків до золотистої скориночки. Готово!

До речі, ви можете взяти для обвалення котлет не пшеничне борошно, а панірувальні сухарі. Тоді в них буде більш засмажена і хрумка скоринка. Тільки пам’ятайте, що котлети в такому випадку вийдуть значно жирнішими. Адже така паніровка вбирає досить велику кількість олії.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *