Рецепт дня: Чізкейк із полуницею

Навіть знаменитий нью-йоркський чізкейк з дорогих ресторанів поступається смаком домашньому полуничному торту з желе. А все тому, що готується він з великою кількістю ягід та ігристим вином. Чим же ще хороший чізкейк із полуницею без випічки?

Складається такий десерт із трьох неймовірно апетитних шарів, кожен із яких особливий. Як основу використовуємо печиво з маслом для отримання ніжного смаку. Середній шар – сирно-полуничний маса, яка тане в роті. Ну і останній акорд – натуральне ягідне желе з нотками шампанського.

Ділимося невеликим лайфхаком, який варто запам’ятати. Після того як ви викладете полунично-сиру масу в форму, злегка її потрясіть. Потім проколіть бульбашки повітря, що з’явилися на поверхні, за допомогою зубочистки.

Складові
Печиво 200 г, Вершкове масло 100 г, Йогурт 600 г, Сир косломолочний 700 г, Цукор 350 г, Полуниця 800 г, Агар-агар 14 г, Шампанське 200 мл, Желатин 15 г, Вода 190 мл, Ванілін за смаком.

Приготування
1. Готуємо основу. Поміщаємо печиво у чашу блендера. Подрібнюємо його до стану дрібної крихти. Вливаємо до печива розтоплене вершкове масло, яке встигло охолонути. Добре перемішуємо все за допомогою ложки.

2. Беремо роз’ємну форму. Застилаємо її боки харчовою плівкою. Викладаємо у форму крихту з печива. Поступово розподіляємо її по всій поверхні. Ретельно утрамбовуємо масу з печива. Відправляємо форму в холодильник.

3. Поміщаємо в сотейник 600 г замороженої або свіжої полуниці. Всипаємо до неї 100 г цукру. Відправляємо сотейник на плиту. Тушкуємо полуницю під кришкою протягом 10 хвилин (до її розм’якшення).

4. У глибоку ємність викладаємо кисломолочний сир. Додаємо ванілін. Вливаємо натуральний йогурт (без підсолоджувачів). Збиваємо всі інгредієнти блендером до однорідної маси.

5. Забираємо ягоди з вогню. Виливаємо із сотейника 150 г полуничного сиропу в окрему ємність через дрібне сито (для желе). Інші ягоди подрібнюємо в пюре, використовуючи занурювальний блендер.
6. До полуничної маси всипаємо 230 г цукру та агар-агар. Вливаємо 100мл води. Перемішуємо все. Відправляємо ягідне пюре на вогонь. Доводимо вміст сотейника до закипання, постійно його помішуючи. Потім проварюємо суміш протягом 2 хвилин. Забираємо з плити.

7. Поступово вливаємо гаряче полуничне пюре до сирної суміші, активно збиваючи все блендером. Переливаємо отриману суміш на пісочну основу. Відправляємо форму на 1 годину в холодильник.

8. Готуємо желейний шар. У невелику миску всипаємо швидкорозчинний желатин. Заливаємо його 90 г води. Добре перемішуємо. Залишаємо желатин на 10 хвилин при кімнатній температурі. Знову проціджуємо 150 г полуничного сиропу через сито. Відправляємо його до сотейника. Вливаємо до нього ігристе вино (його можна замінити газованим напоєм типу Спрайт). Добре все перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння на вогні. Забираємо з плити.

9. В отриману суміш вводимо набряклий желатин. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Залишаємо суміш, щоб вона охолола до кімнатної температури.
10. Добре промиваємо полуницю, що залишилася. Обсушуємо її. Розрізаємо ягоди на акуратні пластинки. Викладаємо полуницю на сирний шар.
11. Заливаємо ягоди желе. Робимо це акуратно, щоб запобігти появі бульбашок повітря. Відправляємо десерт до холодильника до повного застигання верхнього шару. Готово!

Розрізати такий чізкейк найкраще ножем, змоченим у гарячій воді. Використовуючи його, ви зможете поділити такий гарний десерт на максимально акуратні порційні шматочки. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *