Зірки українського театру і кіно показали у Кам’янському виставу “Наші Кайдаші”

14 травня у на Основній сцені театру ім. Лесі Українки Кам’янського відбувся показ гастрольної вистави “Наші Кайдаші” за участю справжніх “зірок” українського театру та кіно.

Про це повідомляє ktoday.com.ua.

Приїзд улюблених акторів до Кам’янського шанувальники їх творчості чекали давно і з нетерпінням, ще як тільки з’явилися перші повідомлення про їх гастролі. І треба одразу зазначити що всі сподівання містян виправдалися на 100 відсотків і навіть більше. Чесно кажучи дехто з відвідувачів цієї вистави заплатили гроші за квитки, щоб просто побачити на відстані кількох метрів від себе столичних «знаменитостей», яких вони добре знають по ролях у популярних українських фільмах і серіалах. Та й дійсно, подивитись в цей вечір було на кого. Такої кількості «зірок» на один квадратний метр площі сцена Театру ім. Лесі Українки, давню не пам’ятає. Водночас до Кам’янського завітали народна артистка України Ольга Сумська та народний артист України Володимир Горянський, Тарас Цимбалюк, Ірина Сопонару, Ольга Атанасова, Олександр Піскунов та Наталка Денисенко.

Проте актори не просто приїхали покрасуватися перед шанувальниками. Вони дійсно відіграли виставу на найвищій нотці акторської майстерності. Відома всім класична історія про складні відносини в сім’ї Кайдашів, адаптована під нашу сучасність, викликала справжній захват у глядачів. Від канонічної повісті «Кайдашева сім’я» у виставі залишилися головні герої, базовий (якщо так можна висловитись) сюжет та знаменита стара груша. Автори вистави вилучили всі основні трагічні моменти з творіння Івана Нечуя-Левицького і навіть взяли на себе сміливість змінити фінал цієї відомої історії, натомість додали сучасного і зрозумілого глядачам гумору і навіть деякої гротескності персонажам. Але тонку межу між комедією з відвертим гумором і примітивним фарсом не перетнули. Всі герої вистави виглядають водночас кумедними і реалістичними. З таким самим Карпом (Тапас Цимбалюк) хтось разом ходив до школи та на дискотеки, а багато хто з молодих жіночок у залі у героїні Ольгу Сумської впізнав свою власну свекруху. А ще точно всім нам в житті зустрічалися такі “персонажі” як баба Палажка у виконанні Наталки Денисенко. Впізнати “зірку” серіалу “Кріпосна” у цій ролі було дуже важко і таке “неймовірне” перевтілення з красуні в стару бабку заслуговує окремої відзнаки. Хоча ця бабця по ходу вистави виявляється ще тією «штучкою» і не один раз змусить здивуватися і глядачів у залі, і Кайдашів на сцені.

Що стосується інших героїв, то можна відзначити, що сексапільна і незалежна Мотря (Ірина Сопонару) – це саме та дівчина в яку може закохатися “перший парубок” на селі Карпо. Старий Кайдаш (Володимир Горянський) – добрий дядько з яким можна “пропустити” чарочку-другу, потереавенити за політику і від якого не чекаєш ніякої пакості. Лаврін (Олександр Піскунов) – добрий, чуйний, відвертий і трохи дивакуватий. Таких на селі навіть під час бійки ніхто не чіпає, бо, по-перше, це «не по понятіям», а по-друге, він і сам впаде, коли перехвилюється. Мотря (Ольга Атанасова) – тиха, скромна, сором’язлива дівчина. Вони з Лавріном ідеальна пара, хоча не варто забувати, що в тихому вирі водяться ще ті чорти. Тож і Мотря піднесе своїм новим родичам неочікуваний сюрприз.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *