Рецепт дня: Лінивий пиріг з лаваша

Приготування апетитної домашньої випічки – це не завжди історія про трудомісткий заміс тіста. Адже можна спекти, наприклад, шалений лінивий пиріг з лаваша з сиром. Він гарний як для посиденьок за чашкою чаю, так і як основна страва для вечері.

Виходить така випічка вологою та надзвичайно смачною. Все завдяки оригінальному складанню лаваша. Зробіть із нього гармошку і помістіть у форму. Тоді лаваш зможе добре просочитися ароматною заливкою.

Для випікання такого блюда ми використовували форму розміром 18 на 19 см (з бортами висотою 5 см). Можете для цієї мети брати будь-яку жароміцну ємність (силіконову, керамічну, зі скла або металу).

Складові
Лаваш 3 шт., Кефір 400 мл, Сир кисломолочний 250 г, Сушений базилік 0,5 ч. л., Часниковий порошок 0,5 ч. л., Паприка 0,25 ч. л., Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку, Вершкове масло 30 г, Яйце 4 шт.

Приготування
1. Готуємо заливку для пирога. Для цього у глибоку ємність вливаємо кефір будь-якої жирності. Вбиваємо до нього яйця. Всипаємо сушений базилік, часник та копчену паприку.

2. Додаємо до кефіру сіль та чорний мелений перець за смаком. Добре збиваємо всі інгредієнти за допомогою вінчика до отримання однорідної консистенції.

3. В окрему миску викладаємо сир жирністю 5%. Злегка розминаємо його виделкою. Потім додаємо сир у заливку кефіру. Ретельно все перемішуємо до однорідності.

4. Кожен лист лаваша складаємо гармошкою. Викладаємо його у форму для випікання, дно та боки якої змащені маслом.

5. Заливаємо лаваш сирною сумішшю, рівномірно її розподіляючи по всій поверхні. Потім нарізаємо вершкове масло на невеликі шматочки. Викладаємо їх зверху на лаваш.
6. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Відправляємо туди форму на 40-45 хвилин до апетитної рум’яної скоринки. Готово!

До речі, ви можете зробити цей пиріг більш ситним. Для цього додайте в заливку свіжу зелень та шинку. Дрібно наріжте петрушку. А потім всипте її в суміш з кефіру-сиру. Наріжте шинку невеликими кубиками. Також додайте її до решти інгредієнтів і лише після цього заливайте лаваш отриманою сумішшю.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *