Рецепт дня: Просте печиво з повидлом

Єлизавета Глинська, переможниця популярного кулінарного шоу «МайстерШеф», розповіла, як смачно приготувати просте печиво із повидлом. Його розсипчаста текстура та солодка начинка – це чудова комбінація.

Королева десертів поділилася правильними пропорціями найвдалішої пісочної крихти. Це ідеальна основа для швидкої та апетитної домашньої випічки. Головне – не забудьте відправити готову крихту на 20–30 хвилин у морозильну камеру. Тільки потім вже можете приступати до формування самого десерту.

Як начинку для таких ласощів можна використовувати або повидло, або варення. Якщо ви зупинили вибір на другому варіанті, візьміть кондитерський мішок. Наповніть його варенням. Так вам буде зручніше начиняти печиво. До речі, за відсутності варення чи повидла можете взяти банан. Наріжте його невеликими шайбочками і викладіть на піщану крихту. За бажанням використовуйте шматочки шоколаду. Така начинка точно припаде до душі наймолодшим членам сім’ї.

Складові
Пшеничне борошно 200 г, Вершкове масло 140 г, Сіль 0,25 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Повидло 200 г, Цукор 140 г.

Приготування
1 . Просіюємо пшеничне борошно. З’єднуємо його з сіллю, звичайним та ванільним цукром.

2. Натираємо на тертці охолоджене вершкове масло. Додаємо його до з’єднаних інгредієнтів. Перетираємо руками суміш до отримання однорідної крихти. Відправляємо її в морозильну камеру на півгодини.

3. Беремо металеву чи силіконову форму для випікання кексів. Змащуємо дно і боки форм олією. Присипаємо все пшеничним борошном.
4. Приступаємо до формування печива. Всипаємо на дно форм по 1 ст. л. пісочної крихти. Поступово її розподіляємо і злегка утрамбовуємо.
5. Зверху викладаємо джем. Потім знову всипаємо 1 ст. л. крихти. Відправляємо форму в розігріту до 175 градусів духову шафу на 15-20 хвилин.

6. Потім даємо печиву охолонути протягом 5 хвилин. Перевертаємо його та пробуємо.

Рекомендуємо подавати таку домашню випічку із ромашковим чаєм. Почуття умиротворення після такого смачного чаювання забезпечене.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *