Рецепт дня: Торт із баклажанів з помідорами

Овочеві заготовки та рагу з баклажанами виходять завжди відмінними. З цим навряд чи хтось зможе посперечатися. Однак подати такі страви із синеньких ефектно та красиво – завдання із зірочкою. Ця проблема не виникне, якщо ви приготуєте торт із баклажанів з помідорами. Так як він виглядає дуже ошатно і презентабельно.

Щоб овочеві коржі такої закуски добре просочилися і були дуже запашними, рекомендуємо змастити їх спеціальною сумішшю. Візьміть для її приготування сметану, сир, часник та свіжу зелень. 2 хвилини – і можна приступати до змащування баклажанних коржів.

Процес декорування цієї страви вам точно сподобається. Він досить невигадливий. Вам потрібно лише подрібнити солоні крекери та посипати ними торт із синеньких. Вийде шалено апетитно і незвично!

Складові
Баклажан 500 г, Цибуля 1 шт., Помідор 3 шт., Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 2,5 ст. л., Сіль 0,25 ч. л., Соняшникова олія 40 мл, Сметана 240 г, Твердий сир 200 г, Часник 2 зуб., Петрушка 1 пуч., Крекер 10 шт.

Приготування
1. Добре промиваємо баклажани під проточною водою. Видаляємо плодоніжку. Нарізаємо баклажани разом із шкіркою на шматочки довільного розміру.

2. Поміщаємо овоч у чашу блендера. Подрібнюємо його до однорідного стану.

3. Очищаємо цибулю від лушпиння. Крупно нарізаємо її. Додаємо овоч до баклажану. Подрібнюємо їх за допомогою блендера. Викладаємо овочеву масу в глибоку ємність. Вбиваємо яйця. Додаємо сіль і всипаємо просіяне пшеничне борошно. Перемішуємо всі інгредієнти до отримання густого однорідного тіста.

4. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Викладаємо на неї 2 ст. л. овочевого тіста. Акуратно розподіляємо його по дну сковороди для отримання рівномірного шару.

5. Обсмажуємо баклажанний коржик по 2 хвилини з кожного боку, встановивши середній вогонь. Готуємо таким чином 5 овочевих коржів. Даємо їм охолонути до кімнатної температури.
6. Робимо начинку. Ретельно промиваємо петрушку. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо часник. Подрібнюємо його, використовуючи прес. Натираємо на тертці твердий сир. Промиваємо помідори. Нарізаємо їх тонкими скибочками.

7. У глибоку миску викладаємо 200 г сметани середньої жирності. Додаємо до неї свіжу зелень, часник та твердий сир. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної консистенції.

8. Викладаємо на блюдо кулінарне кільце. Поміщаємо на дно тарілки баклажанний коржик. Змащуємо його сметанною масою. Зверху викладаємо скибочки томатів. Потім ще раз поміщаємо овочевий корж. Також щедро змащуємо його сирно-сметанной сумішшю. Потім викладаємо помідори. Чергуємо таким чином шари, поки згори не виявиться останній баклажанний корж. Відправляємо закуску на 2 години в холодильник.

9. Готуємо декор. Перетворюємо солоні крекери на дрібну крихту, використовуючи качалку або блендер. Дістаємо закусочний торт із холодильника. Змащуємо його верх і боки сметаною, що залишилася. Посипаємо блюдо крихтою з крекерів. Готово!

Щоб закусочний торт виглядав дуже красиво, посипайте його боки і верх крихітною крихтою максимально акуратно. Розподіляйте її рівномірно. Також ви можете прикрасити таку страву з баклажанів шматочками томатів та свіжою петрушкою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *