Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією Ревою відвідали заклади освіти міста Києва.

У рамках співпраці освітяни з Камʼянського відвідали Київський університет культури та зустрілися з його ректором Михайлом Поплавським. КУК – це ВУЗ із сучасною матеріальною базою, гарно облаштованими аудиторіями, тут навчається велика кількість учнів з Камʼянського. Освітяни домовились про організацію профорієнтаційної роботи та цікаві екскурсійні маршрути для учнів нашого міста.

Наступною зупинкою стала Київська гімназія східних мов № 1 – заклад загальної середньої освіти Святошинського району міста Києва. Директори Камʼянського були вдячні керівнику закладу Проскурі Оксані Іллівні, яка поділилася досвідом роботи та презентувала свій заклад, який є асоційованою школою ЮНЕСКО, колективним членом Українського руху «Педагоги за мир та взаєморозуміння» та є базовим закладом загальної середньої освіти Інституту педагогіки НАПН України. Пані Оксана провела освітні діалоги по напрацюванням управлінських компетентностей керівника закладу освіти.

Навчання учнів у гімназії проходить за авторськими навчальними програмами: з китайської, японської, арабської, перської, гінді, турецької, корейської мов та другої іноземної – англійської мови. У рамках партнерської колаборації обмінялися думками та домовились про співпрацю.

Наступним закладом, який гостинно зустрів делегацію освітян Камʼянського, став сучасний заклад освіти України – Новопечерська школа. Це приватна, одна з найінноваційніших шкіл світу, засновницею якої є Зоя Литвин. Ця школа неодноразово входила до міжнародного рейтингу Microsoft Showcase School. Школа оснащена високотехнологічним обладнанням, в кожного учня у наявності персональні гаджети для навчання. У школі навчається до 550 дітей з 1 по 11 клас за українською програмою, а також працюють групи дошкільної підготовки. Над програмою навчання у Новопечерській школі працювали провідні українські педагоги, а також консультанти, запрошені з СВІЕ (Канадського бюро міжнародної освіти). Разом вони створили унікальну педагогічну програму, яка поєднує українські національні стандарти із провідними світовими методиками. Можна щиро позаздрити матеріальній базі закладу. Це мрія кожного керівника. Школа має свої особливості, шкільна форма є обов’язковою, у закладі заборонено користування мобільними телефонами під час освітнього процесу. Команда освітян Камʼянського взяла участь у майстерках, які підготували господарі. Під час майстерок кожен мав можливість навчитися чомусь новому, попрацювати над розвитком професійних компетентностей. Камʼянчани подякували адміністрації і всім творчим педагогам Новопечерської школи за практичний досвід, позитивні емоції, натхнення і синергію, а також директору Поліні Комаровій за гостинність і щедрість душі! Обмін досвідом – шлях до самовдосконалення.

Освітяни Камʼянського завжди відкриті до співпраці з колегами на тернистій педагогічній ниві. Сповнені новими ідеями та позитивними емоціями, вмотивовані на подальший розвиток закладів освіти в Камʼянському директори повернулися у рідне місто.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *