Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Угорський суп з квасолею та копченостями

Спробувавши цей супчик одного разу, захочете готувати його знову і знову. Він густий, неймовірно ароматний, ситний та смачний. В Угорщині він є в меню практично кожного закладу та по-місцевому називається «Боб левеш». Його готують як удома, так і на природі, наприклад, у величезному казані для великої компанії. Виходить дуже оригінально та автентично.

Загалом угорська кухня славиться своїми кулінарними винаходами. Чого тільки вартий їхній яловичий суп-гуляш та токайські вина з нотками меду. Однак сьогодні ми розповімо про не менш знамениту страву, а саме про класичний угорський суп із квасолею та копченостями. Рецепт досить цікавий та нескладний!

Щоб посилити смакові якості цього супу, перед варінням реберця потрібно обсмажити прямо в каструлі або казанку. З розтопленим жиром страва стане набагато інтенсивнішою за смаком. Томати можна використовувати як свіжі, так і консервовані. З останніми суп придбає доречний кислуватий присмак. Приємних кулінарних експериментів!

Складові
Копчені свинячі ребра 500 г, Мисливські сосиски 4 шт., Консервована квасоля 350 г, Болгарський перець 1 шт., Консервовані помідори 300 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 1 ч. л., Перець гострий 1 шт., Петрушка 1 пуч., Сіль 1 ч. л., Цукор 1 ст. л.

Приготування
1. Насамперед відваріть копчені ребра. Варити їх потрібно 30 хвилин від моменту закипання.

2. Потім витягніть їх з бульйону, відокремте м’ясо від кістки і наріжте його порційно. Підсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте в сковороду нарізані кругляшками мисливські ковбаски. Через 5 хвилин додайте нарізану кубиком моркву.

3. Всипте нарізаний болгарський перець із подрібненими помідорами. Перемішайте і тушкуйте разом під кришкою 5 хвилин.

4. Всипте сухі приправи, розмішайте і залиште на пару хвилин на середньому вогні.

5. Засмажку викладіть у бульйон від ребер. Киньте лавровий листок, видавіть часник. Якщо любите картоплю, можете також нарізати пару штук.

6.Поверніть м’ясо з ребер у бульйон. Зачекайте, поки страва закипить. Через 10 хвилин додайте в суп консервовану квасолю, гострий перець і посоліть до смаку.

7. Ще через 10 хвилин додайте дрібно нарізану зелень. Перемішайте. Накрийте кришкою, приберіть з плити і дайте настоятися 15 хвилин.

Подавайте цю страву зі свіжим житнім хлібом або з часниковими пампушками. Деякі додають наприкінці сметану: так суп виходить ніжнішим, не таким гострим.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відремонтували покрівлю будинку по просп. І. Франка

Працівники КП «Добробут» завершили ремонт покрівельних примикань за адресою проспект Івана Франка, 26 (3 під’їзд).…

27 хв. ago

Вдалий колір вересня для кожного знаку Зодіаку: принесе багатство та врятує від невдач

Вересень принесе не лише Затемнення, а й особливі зміни в енергіях, які можуть впливати на…

58 хв. ago

Дитячий екоцентр Кам’янського шукає співробітника

У зв'язку з переходом заступника директора з навчально-методичної роботи Олени Неїченко на посаду директорки приватної…

1 годину ago

Має психічні розлади: на Дніпропетровщині зник чоловік

У Дніпровському районі безвісти зник 67-річний Анатолій Глушанок. 3 вересня 2025 року він пішов з…

2 години ago

На Дніпропетровщині чоловік кинув гранату на подвір’я знайомого

Слідчі Дніпра направили до суду обвинувальний акт стосовно містянина за вчинення хуліганських дій. Через виниклий…

2 години ago

До уваги кам`янчан: Камет-Сталь надала коментар щодо викидів у повітря

Вихідними на ПрАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» стався несанкціонований викид забруднюючих речовин у повітря. За інформацією підприємства на…

2 години ago