Загалом угорська кухня славиться своїми кулінарними винаходами. Чого тільки вартий їхній яловичий суп-гуляш та токайські вина з нотками меду. Однак сьогодні ми розповімо про не менш знамениту страву, а саме про класичний угорський суп із квасолею та копченостями. Рецепт досить цікавий та нескладний!
Щоб посилити смакові якості цього супу, перед варінням реберця потрібно обсмажити прямо в каструлі або казанку. З розтопленим жиром страва стане набагато інтенсивнішою за смаком. Томати можна використовувати як свіжі, так і консервовані. З останніми суп придбає доречний кислуватий присмак. Приємних кулінарних експериментів!
Складові
Копчені свинячі ребра 500 г, Мисливські сосиски 4 шт., Консервована квасоля 350 г, Болгарський перець 1 шт., Консервовані помідори 300 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 1 ч. л., Перець гострий 1 шт., Петрушка 1 пуч., Сіль 1 ч. л., Цукор 1 ст. л.
Приготування
1. Насамперед відваріть копчені ребра. Варити їх потрібно 30 хвилин від моменту закипання.
2. Потім витягніть їх з бульйону, відокремте м’ясо від кістки і наріжте його порційно. Підсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте в сковороду нарізані кругляшками мисливські ковбаски. Через 5 хвилин додайте нарізану кубиком моркву.
3. Всипте нарізаний болгарський перець із подрібненими помідорами. Перемішайте і тушкуйте разом під кришкою 5 хвилин.
4. Всипте сухі приправи, розмішайте і залиште на пару хвилин на середньому вогні.
5. Засмажку викладіть у бульйон від ребер. Киньте лавровий листок, видавіть часник. Якщо любите картоплю, можете також нарізати пару штук.
6.Поверніть м’ясо з ребер у бульйон. Зачекайте, поки страва закипить. Через 10 хвилин додайте в суп консервовану квасолю, гострий перець і посоліть до смаку.
7. Ще через 10 хвилин додайте дрібно нарізану зелень. Перемішайте. Накрийте кришкою, приберіть з плити і дайте настоятися 15 хвилин.
Подавайте цю страву зі свіжим житнім хлібом або з часниковими пампушками. Деякі додають наприкінці сметану: так суп виходить ніжнішим, не таким гострим.
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом із головою благодійного фонду «Осоння України» Олександром…
Днями представник громадської організації «Бджола» Антон Гусєв провів зустріч із мешканцями 4-го мікрорайону, під час…
У м. Самар поліція затримала причетного до злочину, який кинув гранату в бік знайомих. В ході…
17 квітня подвір’я Ліцею №29 (директор Ольга Баштаненко) наповнилося ароматами свіжої випічки, щирими усмішками та…
У Синельниківському районі Дніпропетровської області сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждали троє людей. Аварія…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі на Дніпропетровщині підрозділи ПвК "Схід" знищили 6…