Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Угорський суп з квасолею та копченостями

Спробувавши цей супчик одного разу, захочете готувати його знову і знову. Він густий, неймовірно ароматний, ситний та смачний. В Угорщині він є в меню практично кожного закладу та по-місцевому називається «Боб левеш». Його готують як удома, так і на природі, наприклад, у величезному казані для великої компанії. Виходить дуже оригінально та автентично.

Загалом угорська кухня славиться своїми кулінарними винаходами. Чого тільки вартий їхній яловичий суп-гуляш та токайські вина з нотками меду. Однак сьогодні ми розповімо про не менш знамениту страву, а саме про класичний угорський суп із квасолею та копченостями. Рецепт досить цікавий та нескладний!

Щоб посилити смакові якості цього супу, перед варінням реберця потрібно обсмажити прямо в каструлі або казанку. З розтопленим жиром страва стане набагато інтенсивнішою за смаком. Томати можна використовувати як свіжі, так і консервовані. З останніми суп придбає доречний кислуватий присмак. Приємних кулінарних експериментів!

Складові
Копчені свинячі ребра 500 г, Мисливські сосиски 4 шт., Консервована квасоля 350 г, Болгарський перець 1 шт., Консервовані помідори 300 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 1 ч. л., Перець гострий 1 шт., Петрушка 1 пуч., Сіль 1 ч. л., Цукор 1 ст. л.

Приготування
1. Насамперед відваріть копчені ребра. Варити їх потрібно 30 хвилин від моменту закипання.

2. Потім витягніть їх з бульйону, відокремте м’ясо від кістки і наріжте його порційно. Підсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте в сковороду нарізані кругляшками мисливські ковбаски. Через 5 хвилин додайте нарізану кубиком моркву.

3. Всипте нарізаний болгарський перець із подрібненими помідорами. Перемішайте і тушкуйте разом під кришкою 5 хвилин.

4. Всипте сухі приправи, розмішайте і залиште на пару хвилин на середньому вогні.

5. Засмажку викладіть у бульйон від ребер. Киньте лавровий листок, видавіть часник. Якщо любите картоплю, можете також нарізати пару штук.

6.Поверніть м’ясо з ребер у бульйон. Зачекайте, поки страва закипить. Через 10 хвилин додайте в суп консервовану квасолю, гострий перець і посоліть до смаку.

7. Ще через 10 хвилин додайте дрібно нарізану зелень. Перемішайте. Накрийте кришкою, приберіть з плити і дайте настоятися 15 хвилин.

Подавайте цю страву зі свіжим житнім хлібом або з часниковими пампушками. Деякі додають наприкінці сметану: так суп виходить ніжнішим, не таким гострим.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині чоловік жорстоко побив свою дружину

Злочин стався 7 грудня на території Самарівського району.  В ході конфлікту між цивільним подружжям 27-річна…

20 хв. ago

З Дніпра запущено поїзди до Варшави та Берліна

З 14 грудня в Україні запрацював оновлений графік руху пасажирських поїздів, який суттєво розширив можливості…

20 хв. ago

DC показав трейлер “Суперґьорл” із зіркою “Дому дракона” та Джейсоном Момоа (відео)

DC Studios показали дебютний трейлер майбутнього супергеройського блокбастера "Суперґьорл", який вийде в прокат 25 червня 2026 року.…

49 хв. ago

Ялинкові іграшки як оберіг: що варто вішати, а чого краще уникати

Ялинка на Різдво та Новий рік - це центральний елемент свята і, згідно з багатьма…

1 годину ago

Під Кам’янським жінка народила у кареті швидкої

Про це повідомили на Кам'янській станції ЕМД КНТ "ОЦЕМД та МК"ДОР" (генеральний директор Радій Шевченко…

2 години ago

2026 рік стане особливим для цих знаків Зодіаку: вони здивують усіх

2026 рік принесе несподівані можливості одразу чотирьом знакам Зодіаку. Астрологи зазначають: для них це буде…

2 години ago