Сезон закруток незабаром буде відкрито! А скільки банок часникових помідорів та кабачкового лечо будете робити ви? Але буває, що немає сил терпіти до зими. Коли хочеться подати до столу пікантну солону закуску вже зараз, у холодильнику мають стояти огірки по-грузинськи. Про них ми сьогодні і поговоримо.
Чим відрізняється наша закуска від звичайних малосольних огірків? Зелень, спеції та ще раз спеції. Огірки по-грузинськи настільки ароматні, що встояти перед ними неможливо. Похрумтіти вдосталь у вас вийде вже наступного ранку після приготування. Дивіться та навчайтеся!
Складові
Огірки 1 кг, Сіль 0,75 ст. л., Цукор 1 ч. л., Зіра 0, 5 ч. л., Пластівці пекучого перцю 0,5 ч. л., Часник 3 зуб., Кінза 0,5 пуч.
Приготування
1. Щоб закуска вийшла ще ароматнішою, рекомендуємо самостійно приготувати спеції. Для цього розітріть у ступці зіру з червоним перцем, цукром та сіллю. Добре перемішайте все.
2. Молоді огірки промийте та наріжте смужками. Перемістіть їх у пластиковий контейнер із кришкою. На огірки видавіть часник, посипте їх спеціями. Туди ж відправте рубану зелень. Пластиковий контейнер закрийте кришкою, струсіть так, щоб все перемішалося. Огірки щонайменше на ніч залиште в холодильнику. В ідеалі мають настоятися добу.
Після закінчення часу малосольні огірки по-грузинськи подавайте до столу. Така ароматна і хрумка закуска – саме воно до молодої картоплі. Зберігайте заготівлю у холодильнику не більше тижня. Хоча ми впевнені, такі ласощі у вас довго не застояться.