Традиційна акція «Ніч музеїв» відбулася у Кам’янському

17 травня напередодні Міжнародного дня музеїв у музеї історії міста Кам’янське відбулася традиційна акція «Ніч музеїв», що цього року проходила під гаслом «Музеї: освіта та дослідження».

Заходи розпочалися з урочистостей, під час яких музейну спільноту привітала начальник управління культури Жаннета Сокуренко і вручила подяки від міського голови Андрія Білоусова. Також музейників привітав художник Олександр Чегорка, подарувавши свою роботу. А волонтерка Ксенія Сотникова передала до музейних фондів особисті речі її брата, старшого сержанта Олександра Сотника, що загинув влітку  2022 року на Харківщині.  Передані речі будуть представлені на постійно діючій виставці «Україна. Ціна Свободи».

Наступною сторінкою музейної акції стала презентація науково-популярного видання «Невідоме Тритузне. Слідами зниклого села», автором якого є директорка музею, кандидатка історичних наук Наталія Буланова. На презентації були присутні викладачі історії, бібліотекарі, краєзнавці, представники громадськості, а головне респонденти – мешканці колишнього Тритузного, історії і спогади яких лягли в основу книги.

Після презентації в музеї відбулися майстер-класи з плетіння браслетів та оберегів для наших воїнів. Гостей частували кулішем, звареним за знаменитим карнаухівським рецептом. Після чого відбувся історичний квест «hiQUEstory», що зібрав навколо себе молодь, яка цікавиться історією. 8 команд боролися за перемогу, три найспритніші команди отримали подарунки від міського голови.

Завершилася «Ніч музеїв» театралізованою екскурсією «Невигадані історії про Кам’янське та кам’янчан». Разом з музейниками гарний настрій гостям подарували вихованці театру-студії «Чотири.09», під керівництвом Світлани Олійник, а також Олександр Чегорка та Володимир Дзюба.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *